Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPISALI SE O NEREDIMA

Evo kako su svjetski mediji reagirali na sramotne scene u Hrvatskoj, pročitajte što pišu

Neredi
Pixsell/PIXSELL
23.05.2022.
u 11:21

"Hrvatska je poznata po uspjesima svoje reprezentacije, ali i po svojim huliganima koji su među najozloglašenijima u Europi", piše turski A News.

Krš i lom dogodio se u subotu oko 22 sata na autocesti A1 u smjeru mora u blizini odmorišta Desinec. Nekoliko stotina navijača Hajduka zaustavilo je namjerno kolonu u kojoj ih je policija pratila prema Splitu te zatim napala policajce.

U okršaju je privedeno 43 navijača, ozlijeđeno je 35 osoba, od kojih 20 policajaca i 15 navijača. Policija se u jednom trenutku koristila i vatrenim oružjem, pri čemu je nekoliko navijača zadobilo ozljede. 

A o neredima u Hrvatskoj pišu i brojni svjetski mediji koji uglavnom prenose agencijske vijesti. Izdvojili smo nekoliko stranih portala.

"Neredi su izbili kasno u subotu dok je policija pratila oko 1600 Hajdukovih tvrdokornih sljedbenika "Torcide" koji su se autobusima, kombijima i automobilima vraćali kući s utakmice protiv najvećeg rivala, zagrebačkog Dinama", piše CNN-ov News18.

"Najmanje dva navijača i desetak policajaca ozlijeđeno je nakon što je policija otvorila vatru na skupinu navijača splitskog Hajduka nakon poraza od rivala Dinama", navodi TRT World.

"Hrvatska policija ispalila je bojevo streljivo tijekom napada nogometnih navijača", donosi Al Jazeera.

"Policija je privela 43 osobe koje se terete za poticanje nereda. Ako budu osuđene, prijete im zatvorske kazne od šest mjeseci do pet godina", piše kanadski CTV News.

"Hrvatska je poznata po uspjesima svoje reprezentacije, ali i po svojim huliganima koji su među najozloglašenijima u Europi", piše turski A News.

>> Sudjelujte u našoj anketi

>> Pogledajte i video

Komentara 8

PR
Predaror
14:20 23.05.2022.

Uzalud vam trud sviračI/Torcidaši.Lopta je okrugla a ne kockoglava poput vaših glava.Pobijeda na nogometnom polju. Tu dokazati znanje , umijeće i nogometnu hrabrost. a ne Nasilje , nasilje i samo nasilje.STOP NASILJU.

JM
JMN
12:36 23.05.2022.

Ovo što je napravio Dinamo je teška svinjarija. Uprava Hajduka je trebala uvjetovati da Hajduk neće igrati dokTorcida ne uđe na tribinu. Sada treba prvom prilikom uzvratiti istom mjerom pa da testiramo koliko su Boysi prostojni u takvim uvjetima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije