Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠENA SRPSKA PETOLJETKA

Zbog iseljavanja daju 400 eura veće plaće

Foto: Branimir Bradaric/PIXSELL
1/6
30.12.2019.
u 19:00

Reuters kao veliki problem Srbije navodi veliki odljev radno sposobnog stanovništva. I zbog toga plan uključuje povećanje plaća u javnom sektoru s 500 na 900 eura prosječno do 2025. godine

Reuters javlja da Srbija planira potrošiti oko 14 milijardi eura između 2020. i 2025. godine za povećanje životnog standarda te za približavanje vitalne infrastrukture europskim standardima.

Najavio je to srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u subotu, a razlog je i više nego očit. Srbiju očekuju parlamentarni izbori u kasnom travnju ili ranom svibnju. Izgledi vladajuće Vučićeve Srpske napredne stranke nisu tako optimistični zbog uzastopnih demonstracija i afera njegovih najviših dužnosnika.

– Imamo puno mjesta za rast koji je i do sada bio jako dobar – rekao je Vučić pri predstavljanju plana koji podupire i Svjetska banka.

Prema tom planu devet milijardi eura uložit će se u ceste i željeznicu. Ostatak koji će se financirati zaduživanjem, planira se potrošiti na projekte koji uključuju zaštitu okoliša, bolnice, škole te mjere za poboljšanje poslovne klime kao što je smanjenje birokracije.

Reuters kao veliki problem Srbije navodi veliki odljev radno sposobnog stanovništva. I zbog toga plan uključuje povećanje plaća u javnom sektoru s 500 na 900 eura prosječno do 2025. godine. Mirovine bi se povećale s 225 eura na 440.

Srbija ove godine bilježi ekonomski rast od četiri posto, što je za pola postotnog poena više od predviđanja Međunarodnog monetarnog fonda.

Ključne riječi

Komentara 2

SN
snovakor
23:24 30.12.2019.

ako budu plaće veće u Srbiji od Hrvatske .... e onda će naši ljudi početi odlaziti raditi tamo ... do tada će Srbija biti u EU ...i neće biti ni malo ograničenja .... čovjek uvijek traži bolje uvjete života

GE
geez
20:13 30.12.2019.

I dalje nema boljih vijesti (koliko puta na dan ste obvezni spomenuti svrbiju)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije