Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA POVJERENSTVA

Zbog imovinske kartice kažnjena i Mrak-Taritaš: 7000 kuna 'lakša' jer nije navela sve prihode

Bjelovar: Èlanovi Amsterdamske koalicije nakon konferencije za medije družili se s graðanima
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
05.06.2020.
u 14:54

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa lani je pokrenulo postupak protiv Mrak-Taritaš jer u imovinsku karticu nije unijela prihode koje je kao ministrica ostvarila sudjelujući u dva ispitna povjerenstva, pri čemu je u jedno imenovala sama sebe

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je predsjednicu GLAS-a Anku Mrak-Taritaš sa 7000 kuna jer u imovinskoj kartici nije navela prihode koje je imala kao članica ispitnih povjerenstava.

Mrak-Taritaš u imovinskoj kartici nije navela prihode koje je primila kao članica ispitnih povjerenstava u koje su je imenovali Hrvatska gospodarska komora i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Također, izrečena joj je sankcija jer je kao ministrica graditeljstva samu sebe imenovala ispitivačicom na stručnim ispitima za strukovno područje arhitekture. Mrak Taritaš taj iznos mora platiti u sedam rata.

>> VIDEO Anka Mrak Taritaš u studiju Večernjeg lista

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa lani je pokrenulo postupak protiv Mrak-Taritaš jer u imovinsku karticu nije unijela prihode koje je kao ministrica ostvarila sudjelujući u dva ispitna povjerenstva, pri čemu je u jedno imenovala sama sebe. Riječ je o ispitnim povjerenstvima za polaganje stručnih ispita u području arhitekture te za agenta u posredovanju u prometu nekretninama.

U prvom je sudjelovala od 2012., kada ju je prvi puta imenovao tadašnji ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, dok je kasnije sama donosila odluke o svom imenovanju te ukupno primila oko 39.000 kuna naknade.

U drugom povjerenstvu pri Hrvatskoj gospodarskoj komori sudjelovala je kao ispitivač od 2008. do 2017., a sredstava koja je ostvarila kao dužnosnica nije navela u imovinskoj kartici. 

Iako nije suprotno zakonu da dužnosnik može obavljati edukacijske poslove, Mrak Taritaš je prijavila primanja od te djelatnosti samo za jedno povjerenstvo, i to u vrijeme dok je bila zamjenica ministra graditeljstva i prostornog uređenja.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv HDZ-ova saborskog zastupnika Ivana Ćelića zbog nesklada u imovinskoj kartici vezano uz plaću koju je primao kao liječnik u Klinici za psihijatriju Vrapče i kao saborski zastupnik.

Komentara 21

KO
komunikolog
15:19 05.06.2020.

39000-7000=32000. Nije loše?!

BL
bluescreen
15:16 05.06.2020.

Opa....ostavkaaaaa, Beroooo javi se

ZO
zoranos
15:20 05.06.2020.

Jel i to korupcija onda, jer večina HDZ ministara su otišli baš zbog imovinskih kartica a SDP to naziva korupcijom! Mrak je u Restart koaliciji ... sad ti kao ideš nešto iznova raditi sa ljudima koji rade isto što i HDZ-ci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije