Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Austriji

Zbog duga od 70.000 eura samog sebe proglasio mrtvim

policija
AFP/Pixsell
29.02.2012.
u 12:56

Krivotvoritelj je telefonom izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkom gradu Marburgu, predstavivši se kao brat umrle osobe

SALZBURG – Zbog duga između 60 i 70 tisuća eura, 47-godišnji njemački državljanin koji živi i radi na području austrijske općine Henndorf u Salzburgu krivotvorio je smrtovnicu, proglasivši se mrtvim. Otkriven je zahvaljujući pedantnosti nadležne općinske referentice Henndorfa, pišu salzburški mediji.

Krivotvoritelj je telefonom izvijestio referenticu da joj šalje izvod iz matične knjige umrlih, ispostavljen u njemačkom gradu Marburgu (pokrajina Hessen), predstavivši se kao brat umrle osobe.

Odala ga je pogreška u urudžbenom broju krivotvorenog dokumenta, odnosno previsoko stavljeni poslovni broj iz kojeg je proizašlo da je ove godine u Marburgu, koji broji oko 80 tisuća stanovnika, umrlo već 600 osoba. Začuđena tim podatkom, referentica je nazvala općinski ured u Marburgu, u kojem nitko nije imao pojma o navodnoj smrti 47-godišnjaka prevaranta.

Prema izvješću salzburške policije, krivotvoritelj im je rekao da je zapao u dugove i nije imao drugog izlaza. Isti izvor navodi da mu je namjera bila otputovati u Ameriku i započeti novi život u sredini gdje ga nitko ne poznaje.

Policija je njemačkog državljanina na radu u Austriji zbog krivotvorenja dokumenata prijavila Državnom tužiteljstvu u Salzburgu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije