Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APSURD U ŠKOLI

Otac intervenirao: Učenik (19) bacio stolac na kolegu, ali ništa od ukora

Škola
Foto: DPA/Pixsell
04.12.2018.
u 21:31

Škola je jednom prilikom bila prisiljena i pozvati policiju

Više od 40-ak profesora zagrebačke Treće ekonomske škole obratilo se ministrici  Divjak, zbog čestih problema s jednim učenikom i ponajprije njegovim ocem, javlja 24 sata

Naime, prilikom jedne svađe u učionici, 19-godišnjak je bacio stolac na kolegu, no on se pomaknuo te je pogođena bila druga učenica. Razlog svađe je bio taj što ga je kolega zašarao kredom, nakon što je to on prvotno napravio njemu. Problematičnom učeniku je dodijeljen ukor, ali je inspekcija intervenirala te je učeniku ukinula ukor, a razrednicu poslala na tečaj komunikacije. Apsurd.

No, tu priča ne staje. 19-godišnji učenik problematičan je kako u ponašanju tako i u ocjenama. Imao je 4 zaključene jedinice, no ponovno je intervenirala inspekcija nakon podnesene žalbe. Točnije, inspekcija je školi čak naredila da mu se poništi jedinica zaključena na dopunskom iz hrvatskog te da mu se bez ispita zaključi nova ocjena. 

Kasnije je iz trećeg pokušaja, pred povjerenstvom, uspio ispraviti ocjenu iz drugog predmeta, matematike. Međutim, njegov otac je smatrao da ocjena dovoljan nije dovoljna za njegovog sina te je tražio uvid. 

Kad su odbili dati ispit na uvid, otac je odbio napustiti prostor škole. Iz tog je razloga škola pozvala policiju, a on je u međuvremenu otišao. 

Roditelji učenika nisu htjeli komentirati slučaj, a institucije se pravdaju kako je sve učinjeno po zakonu.

POGLEDAJTE VIDEO: Klesarska škola na Braču

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
21:50 04.12.2018.

Roditelje treba kazniti, a tog idiota izbaciti iz škole. Tim roditeljima treba zabraniti rad u bilo kojoj školi u Hrvatskoj. Takvi odgajaju našu djecu? Čemu ih uče? Kako varati? Sramota

PA
Pajkoslava2
22:33 04.12.2018.

Samo neka oni uvode škole za život. Osnovnu školu sam pohađala 90'-ih i nije to tako davno i znalo se koga poslije roditelja treba više poštivati .nastavnike.. a danas.. djeci se daje za pravo da oni odgajaju svoje roditelje jer oni imaju prava! Ukinite roditeljima i nastavnicima "šibe" i dobit ćete ubojice, nasilnike itd...

OB
ObrenM
07:41 05.12.2018.

19 godina ,a jos ucenik.Prosao je maloljetnost pa ga se moze tretirati kao punoljetnog,ali Zna se problem je ugledni tatek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije