Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Dana pobjede

Završne pripreme zračnih snaga, odradili prelet iznad kninske tvrđave

Foto: Screenshot
1/9
03.08.2017.
u 19:14

Pripreme su se provodile u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku i vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama, a u pripremama je sudjelovalo pet eskadrila HRZ i PZO-a.

Piloti i letačke posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) izveli su danas završne pripreme za nastup u Kninu povodom 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, priopćili su iz MORH-a.

Pripreme su se provodile u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku i vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama, a u pripremama je sudjelovalo pet eskadrila HRZ i PZO-a. Uvježbavanja su proveli piloti Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze i piloti i posade Eskadrile aviona, Eskadrile helikoptera, Eskadrile transportnih helikoptera i Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze.

1/12
1/6

Uvježbavanja su uključila i prelet iznad Kninske tvrđave, gdje će u zrakoplovnom svečanom preletu u subotu 5. kolovoza 2017. sudjelovati po tri aviona MiG-21, ZLIN-242L, Pilatus PC-9M, Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 te po tri helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, BELL-206B i Mi-8 MTV.

Prelet helikoptera OH-58 D Kiowa Warrior po prvi puta samostalno izvode hrvatske letačke posade nakon uspješno završenih bojevih gađanja i raketiranja na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju.

 

Ključne riječi

Komentara 11

KR
kruti190
23:16 03.08.2017.

partija na aparatima!!!!

SA
sinisa_a
02:15 04.08.2017.

Bravo za hrvatska ratne eskadrile!

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
19:37 03.08.2017.

Samo da ne slete uz Boga I domoljublje naglavaćke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije