Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokopan student

Završavao je fakultet i planirao vjenčanje

zorić sprovod
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
22.01.2015.
u 18:07

Vjerana Zorića je na pješačkom prelazu pregazio vozač BMW-a (25) koji se žurio u bolnicu jer mu je supruga trebala roditi

Tuga, šok i nevjerica zavladale su u Đakovu kada se doznalo da je Vjeran Zorić (23) poginuo u utorak oko 21 sat u Slavonskom Brodu. Zorić je bio student završne, pete godine Strojarskog fakulteta, a nitko od njegovih kolega i profesora ne može prihvatiti činjenicu da ih je napustio uzoran i omiljen student, sportaš i prijatelj.

Kako doznajemo, imao je djevojku, koja studira na Veleučilištu, te su planirali vjenčanje. Pun autobus studenata putovao je u četvrtak na sprovod, na kojemu je dekan prof. dr. Ivan Samardžić održao dirljiv govor.

– Nema riječi kojima bih izrazio svoje osjećaje. Dan prije nesreće Vjeran je bio kod mene na predavanju i razgovarao sam s njim. Bio je odličan student, aktivan član studentskog zbora, sve je ispite polagao na vrijeme i ove je godine trebao diplomirati. Riječju, dijete koje bi poželio svaki roditelj – rekao je Samardžić.

Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zorić je umro nekoliko sati nakon što ga je BMW-om pokosio 25-godišnji vozač, koji se žurio u bolnicu vozeći suprugu na porođaj pa je preko pune razdjelne crte neprilagođenom brzinom pretjecao autobus. Udario ga je na obilježenom pješačkom prijelazu. Vozačeva je supruga iste noći rodila zdravo dijete. Vozač je kazneno i prekršajno prijavljen, ali tužiteljstvo nije tražilo da ga se pritvori, smatrajući da za to nema osnove.

Dokaže li se da je kriv, prijeti mu od jedne do osam godina zatvora.

>>Vozio ženu na porod u bolnicu pa BMW-om usmrtio studenta

Komentara 61

DU
Deleted user
19:18 22.01.2015.

Kakva tragedija za oba dvije obitelji.

GO
gogs0302
20:00 22.01.2015.

Vozaču se žurilo u bolnicu? I zbog toga može oduzeti pravo na život nedužnom sudioniku u prometu? Možda se i stradalom mladiću žurilo, a ipak je po propisima prelazio cestu. Prijeti mu od 1-8 god? Koji neodgovorni vozač je dobio primjerenu kaznu zato što je usmrtio neku osobu? Npr. Mačešić, Lovrićka, Leko, Horvatinčić...

DU
Deleted user
19:42 22.01.2015.

divljanje, puna crta, pješački prelaz.....nebitni su razlozi žurbe, samo službena vozila sa zvučnom i svjetlosnom signalizacijom smiju brže....meni to izgleda kao ubojstvo sa namjerom jer je svjesno jurio i radio prekršaje.....da sam ja otac i da mi netko kaže 2-8 godina i da se slobodno šeta vjerojatno bi uzeo pravdu u svoje ruke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije