Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADILA 11 MJESECI

Drastično kažnjeni: Zavod za zdravstveno čistačicu nije prijavio na - zdravstveno

čistačica
Getty Images
21.12.2019.
u 12:48

Čistačica je bila zaposlena u bjelovarskom HZZO-u od siječnja do studenoga prošle godine

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i ravnatelj Lucian Vukelić drastično su kažnjeni jer su zaposlili čistačicu koja je punih 11 mjeseci radila bez ugovora o radu.


 
HZZO mora platiti 60.000 kuna, a Vukelić 9000 kuna kazne, odlučio je Općinski sud u Bjelovaru. Čistačica je bila zaposlena u bjelovarskom HZZO-u od siječnja do studenoga prošle godine. Da stvar bude apsurdnija, HZZO i ravnatelj kažnjeni su i jer radnicu nisu prijavili na zdravstveno osiguranje! Čistačica je svjedočila kako je svaki mjesec potpisivala ugovor od djelu, ali zapravo je bila u radnom odnosu i primala fiksan iznos mjesečne plaće.
čistačica
1/29

U HZZO-u branili su se kako je u to vrijeme Vladinom uredbom bila zabrana zapošljavanja u državnim tijelima i institucijama, pa su čistačicu angažirali prema ugovoru od djelu. Čistačica je sve prijavila državnom inspektoratu nakon što je proveden javni natječaj u kojem je posao dobila druga osoba. Ona se također natjecala.

Bjelovarski sud zaključio je kako je riječ o klasičnom radnom odnosu, pa su HZZO i ravnatelj krivi jer s čistačicom nisu odmah potpisali ugovor o radu.

Komentara 2

BA
bazinga
13:35 21.12.2019.

Dotepenac zaposlio dotepenca

JK
ja-kan
13:17 21.12.2019.

A zašto se ne provjeri tko se i kako zapošljava u taj državni inspektorat !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije