Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHUNAC HLADNOĆE

Zavižan ponovno najhladniji s -20 °C, veliki minusi i u Splitu, Šibeniku, Zadru...

Snijeg u Vodicama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
27.02.2018.
u 07:07

Minus je zabilježen i u Dubrovniku (- 0,7), Splitu na mjernoj postaji Marjan (-4,9), Šibeniku (-5,2)...

Hrvatsku danas u unutrašnjosti očekuje pretežno oblačno vrijeme mjestimice sa snijegom, češćim i izraženijim u prvom dijelu. Ponegdje će nastati novi tanji snježni pokrivač. Na Jadranu djelomice sunčano, a slabog snijega mjestimice još može biti u prvom dijelu dana na sjevernom i južnom dijelu. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na većem dijelu Jadrana jaka i olujna bura, prema kraju dana u postupnom slabljenju. najviša temperatura zraka od -10 do -5, na Jadranu od -2 do 3 °C.

Zavižan je ujutro opet bio najhladniji i prema podacima od 6 sati mjerio je -20°C. Na Sljemenu je izmjereno -15,5°C, a na Biokovu -15,1°C dok je na mjernoj postaji Parg-Čabar izmjereno -13,3°C. 

Minus je zabilježen i u Dubrovniku (- 0,7), Splitu na mjernoj postaji Marjan (-4,9), Šibeniku (-5,2), Zadru (-4,1), Opatiji (-3,3), Puli (-4,4), Rijeci (-5,3)...

Pogledajte i galeriju: Snijeg u Dubrovniku

Snijeg u Vodicama
1/17

Stanje u prometu

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji te obratno ni dalje nema prohodnih cesta, a ta se vozila isključuju na čvoru Kikovica (A6) u smjeru Zagreba te odmorištima prije Karlovca (A1/A6), izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

ZA SVE SKUPINE VOZILA OTVORENE SU:

- autocesta A1 između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok (osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zbog zimskih uvjeta na dionici Karlovac-Maslenica);

- riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica;

- državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i

- Krčki i Paški most.

ZA SAV PROMET ZATVORENE SU:
 

- Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene,

- DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice),

- autocesta A7 između čvorova Šmrika i Sveti Kuzam,

- DC23 Jezerane-Kapela-Josipdol,

- DC25 Gospić-Karlobag,

- DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča,

- DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,

- ŽC5032 Gornje Jelenje-Crni Lug.

SAMO ZA OSOBNA VOZILA OTVORENE SU:

- autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice;

- Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski;

- LC58107 od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501)

- ŽC5030 Platak-Kamenjak.

OBUSTAVE PROMETA I PRIVREMENA REGULACIJA ZBOG PROMETNIH NESREĆA I VREMENSKIH UVJETA:

- zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena dionica državne ceste DC38 Požega-Pleternica, u mjestu Srednje Selo. Obilazak za sva vozila je: Pleternica-Jakšić-Požega;

- između čvorova Ogulin i Brinje, kod 94. km u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine;

- na državnoj cesti DC35 kod mjesta Veternica zbog prepriječenog teretnog vozila vozi se naizmjeničnim propuštanjem vozila (zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama).

- na državnoj cesti DC3 na dionici između Brezničkog Huma i Varaždina u mjestu Paka, zbog teretnog vozila u kvaru vozi se suženim kolnikom;

- na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog nanosa snijega zatvorena je traka za spora vozila od tunela Veliki Gložac do tunela Rožman Brdo u smjeru Rijeke te od tunela Veliki Gložac do čvora Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba. Promet se odvija usporeno zbog razmočenog snijega na kolniku, i na dionici Kikovica - tunel Tuhobić zbog bočnih udara vjetra.

 Zbog olujnog vjetra vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A7 od naplate Rupa do graničnog prijelaza Rupa.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

 Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost vozači koji prometuju cestama kroz Gorski kotar pozivaju se na krajnji oprez. Također, upozoravamo sve sudionike u prometu da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje.

 Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena dionica državne ceste DC38 u mjestu Srednje Selo. Obilazak za sva vozila je: Pleternica-Jakšić-Požega.

 Zbog leda na kolniku za sav promet zatvorena je državna cesta DC36 u mjestu Orleković.

Ključne riječi

Komentara 2

NO
nogogaz
09:23 27.02.2018.

Temperatura u minusu...gospodarstvo u minusu...hrvatska u plusu! Malo optimizma....

HD
Hrvojka_Dujmović5471
08:31 27.02.2018.

Google sada plaća svakodnevno kućne poslove od 800 do 1000 eura, a moj zadnji paycheck bio je 9500 eura za rad 16 sati tjedno online. Moja sestra je prosječno iznosila 30000-35000 mjesečno. Bilo je to nevjerojatno iskustvo s njima i željela ssam podijeliti ovo s vama jer traže nove ljude da se pridruže timu i preporučujem svima da se prijavljuju ... Posjetite ovdje >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.­N­a­v­J­o­b­3­.​C­o­m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije