Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISAO NA TALIJANSKOM

Zavadlav pisao sutkinji: Nemam vremena za vas. Mnogo je država koje čekaju da ih posjetim

Split: Započelo ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
08.02.2023.
u 14:17

Za kraj je poručio i kako 'nema vremena gubiti vrijeme' na nju i baviti se njenim pitanjima. - Mnogo je brodova i drugih država koje čekaju da ih posjetim - stoji u pismu

Optuženik za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu, Filip Zavadlav, poslao je sutkinji Višnji Strinić pismo u kojem je naveo kako mu je žao što je prošla rasprava na ponovljenom suđenju prekinuta te da se nada da nije previše ljuta na njega.

Zavadlav je, podsjetimo, prošlog tjedna isključivo pričao na talijanskom jeziku, a sutkinja mu je također odgovorila na talijanskom i prekinula suđenje. Naložila je i psihijatrijsko vještačenje da se vidi je li raspravno sposoban.

Kako Dalmatinski portal piše, Zavadlav je napisao kako smatra da je 9.30 sati prerano za početak suđenja jer putuje iz Gospića te da se mora dignuti prije 4.30 sati. Zatražio je da se rasprava ne zakazuje prije podneva.

Split: Započelo ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu
1/8

- Ovo je veliki problem jer svaki put ispred suda osjećam vrlo jaku glavobolju, zbunjen sam, smeten i ne razumijem što se tamo govori. Jako sam preplašen zbog šaptajućih glasova s prozora vaše dvorane i elektroničkih instalacija - stoji u pismu koje je napisao na talijanskom jeziku. Za iduću je raspravu zatražio sudskog prevoditelja. 

Za kraj je poručio i kako 'nema vremena gubiti vrijeme' na nju i baviti se njenim pitanjima.

-  Mnogo je brodova i drugih država koje čekaju da ih posjetim - stoji u pismu, navodi Dalmatinski portal.

Komentara 8

DU
Deleted user
14:54 08.02.2023.

Ne puštajte ga iz Hrvatske dok ne obavi posao do kraja !

DU
Deleted user
15:01 08.02.2023.

Ne podržavam ubijanja na ulicama gradova ni u kojem slučaju. Međutim, mogu razumjeti, kad neki mladić pritisnut teškim i konstantnim prijetnjama, reketarenjem i sl, preuzme stvar u svoje ruke, jer nema povjerenja u vrlo blage reakcije zakona na tako teške stvari. Vjerovatno bih i sam isto postupio da mene i moju obitelj proganjaju kojekakve mafijoze. Ako sam im štogod dužan, neka me tuže, a ne da oni sprovode pravdu. Ako li pak oni sprovode pravdu, na to ima pravo i taj Filip.

BE
Berri
15:57 08.02.2023.

Gledam ovog Zavadlava i rekao bih da se u njegovoj psihi nešto čudno događa. Bolest neka. Čitam izjave ministra pravosuđa Malenice kojem su puna usta "Zambijaca". Kao Hrvatska će im pomoći "Zambijcima", svi brinemo o njima...Ok!. Zašto onda Republika Hrvatska ne pomogne ovom Zavadlavu pa ga smjesti u Bolnicu za osobe lišene slobode? Postoji li u ovoj zemlji Pučki pravobranitelj? Imamo li udruge koje se bave psihijatrijskim bolesnicima? Ima li netko da može ovog čovjeka smjestiti na odjel gdje će imati 24 sata psihijatra? Ili si treba oduzeti život?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije