Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zatvorenike zameo snijeg na povratku u kaznionicu

28. prosinca 2008. u 19:07 5 prikaza

ZADAR – Županijski centar 112 u Zadru zaprimio je danas u 12.24 sata dojavu da su se dva muškarca s područja Dubrovnika u dobi od 42 i 56 godina izgubili na području Velebita i da su ostali zameteni u snijegu. Riječ je, kako doznajemo, o dvojcu koji je VW passatom krenuo još jučer prema kaznionici u Pulu nakon što su dobili nekoliko slobodnih dana.

Kako je autocesta A-1 zbog olujne bure dijelom bila zatvorena za promet, dvojac je kod tunela Sveti Rok odlučio krenuti lokalnim cestama, no na kraju se se izgubili. U centru 112 kažu kako je njihov nestanak prijavila majka jednog od njih, zatraživši da im se pomogne.

Centar 112 odmah je angažirao zadarske i gospićke članove GSS-a koji su nakon nekog vremena uspjeli pronaći lokaciju, a uz pomoć jednog mještanina Svetog Roka, na području Malog Alana u 15.15 sati pronašli su izgubljeni dvojac.

Osim što su pomalo nazebli, dvojica muškaraca prošla su bez drugih posljedica. Neven Zrilić, pročelnik zadarskog GSS-a, kaže kako je sreća što dvojac nije krenuo dalje na put jer da bi to bilo kobno.
- Bili su potpuno zatrpani snijegom u automobilu. Sreća da su bili prisebni i što nisu krenuli istim putem nazad – kazao je Zrilić.

Obustavljena potraga za Nijemcem
Gotovo paralelno s ovom akcijom zadarski su geesesovci zaprimili i novu dojavu o nestalom planinaru iz Njemačke na području južnog Velebita. Prema riječima Nevena Zrilića, Nijemac je došao do skloništa na Crnopcu te pitao jednu planinarku gdje se nalazi markacija za vrh.

Ona mu je, kako kaže, odgovorila da ne ide gore jer da je neprimjereno odjeven. Zrilić dodaje kako mu je planinarka rekla da se Nijemac čudno ponašao. Potraga za izgubljenim Nijemcem obustavljena je zbog mraka i lošeg vremena.

- Obišli smo Crnopac, tragova nema, a ako ih je i bilo, oni su zameteni. Nitko nije vidio da je krenuo na vrh, tako da nema razloga da riskiramo živote - rekao nam je Neven Zrilić, pročelnik zadarskog GSS-a.

Nikakvog auta ispod planine nije bilo, a potragu će nastaviti ujutro doznaju li da se osoba i dalje traži.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak