Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zatvorenik u gaćama skrivao mobitel, no ne bilo kakav

Fotografije pronađenog mobitela najbolje ilustriraju o kakvom se zgodnom "gadgetu" radi
20. travnja 2018. u 15:03 4 komentara 9945 prikaza
mobitel
Foto: www.sdlsn.hr

Pravosudni policajci susreću se svakog dana u kaznionicama i zatvorima s domišljatim zatvorenicima koji privremeni gubitak slobode nastoje ublažiti unošenjem nedozvoljenih sredstava komunikacije, pa je tako jedan zatvorenik u gaćama skrivao mobitel, upozorio je u petak sindikat Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

zatvor Statistika U hrvatskim zatvorima najviše ubojica, lopova i prevaranata

Nedavno je u jednoj od zatvorskih ustanova kod zatvorenika za kojeg je dobivena dojava o nedozvoljenoj komunikaciji s vanjskim, potencijalno i kriminalnim svijetom, u gaćama pronađen mobitel manji čak od upaljača, priopćio je sindikat.

Fotografije pronađenog mobitela najbolje ilustriraju o kakvom se zgodnom "gadgetu" radi, kažu u sindikatu.

Je li zatvorenika odalo zvono mobitela koje se oglasilo u nezgodnom trenutku ili njegovo vibriranje, sindikatu nije poznato, no zaključuje kako prisutnost mobitela u zatvoru upućuje na potrebu stalnog preispitivanja stupnja sigurnosti sustava.

"Zatvorenici vjerojatno ne koriste mobitel samo radi dostave pizze u ćeliju broj sedam i ažuriranje facebook statusa, već moguće i za nastavak svojih poduzetničko-kriminalnih aktivnosti, upućivanje prijetnji, organiziranje bijega ili dovršenje kaznenih djela", upozorava sindikat.

mobitel Istraživanje Jesmo li ovisni? Više od polovice Hrvata nosi mobitel i u krevet Stjepan Maurović Umro u Lepoglavi Ubojica i nasilnik iz zatvorskih hodnika preminuo u svojoj ćeliji zatvor Opet uhvaćen Muškarac (82) poslan u zatvor: 'To nije šala, zakon je za sve isti'

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar ivek
  ivek:

  triba pod hitno zatvorit zatvore,,,

 • kupatilo:

  Nije ktiv zatvirenik nego korumpirani nacelnik.I kakoce nam društvo naprijed.

 • bluesbob:

  Sakrije ga u prkno pa vibrira..