Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zatvoreni dio sjednice Vlade: Ovo su odluke i imenovanja

Na zatvorenom dijelu sjednice prihvaćeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu.
09. studenoga 2018. u 18:02 2 komentara 1552 prikaza
123. sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je u petak na zatvorenome dijelu sjednice razriješila člana Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima dr. sc. Dean Savić, a novim je članom Nacionalnog odbora, kao predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova, imenovan Dejan Dretar.

Zdravko Marić Banski dvori Marić: Niže cijene lijekova i povećanje neoporezivog dijela za bonuse i božićnice

Razriješen je dio dosadašnjih članova i zamjenika članova Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara i to Marija Tusun, Irena Bobovčan, Melita Lubina i Hrvoje Pavičić. Kao predstavnici Ministarstva kulture, dijelom novih članova Povjerenstva imenovani su Kristina Zloušić-Idjaković i Hrvoje Pavičić, a dijelom novih zamjenica članova imenovane su Marija Tusun i Vesna Soldo, priopćeno je iz Vlade.

Na zatvorenome dijelu današnje, 124. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanak Vijeća za vanjske poslove u trgovinskom formatu (FAC Trade), koji će se održati 9. studenoga 2018. godine, Vijeća za opće poslove (GAC), koji se održava 12. studenoga 2018. godine te Vijeća za opće poslove – članak 50. (GAC – Art. 50), također 12. studenoga 2018. godine.       

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona se prethodno ne objavljuju. 

Zdravko Marić Danas na Vladi Marićev proračun za 2019. - potrošit će se 6 milijardi više nego ove godine

Vlada je utvrdila odgovor Republike Hrvatske na repliku Europske komisije u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred ovim sudom, prije objave presude suda, javno se ne objavljuje, dodaje se u priopćenju.

Na zatvorenom dijelu sjednice prihvaćeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2018. godinu.

Pogledajte i video: Bacila izmet pred zgradu Vlade

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • antonelić:

    iz pouzdanih izvora bliskih markovom trgu saznajemo da je donesena najvažnija odluka vlade glede pogleda a u svezi sa povećanjem povratne naknade za pet ambalažu : " podiže se povratna naknada sa 50 lipa na 1 kunu po boci , ... prikaži još! te se vraća naknada i za jogurt boce kao i kefir boce " ... to povećanje će imati utjecaj na zaposlenost i produktivnost , otvaraju se radna mjesta u sektoru branja boca , podiže se bedepe 3-4% , poskakuje rejting i investicije ... sve u svemu , konačno krećemo u eru blagostanja , kao što je najavila dr.kolinda ... adio bljgarija i kosovo , guten tag switzerland ...