Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iločane brine trajanje radova

Zatvorena iločka obilaznica, došlo do oštećenja vijadukta Ilok

Vijadukt Ilok
Foto: Branimir Bradarić/Hrvatske ceste
1/4
26.10.2022.
u 13:03

Iako iz Hrvatskih cesta navode kako su razlog oštećenja nedavne vremenske nepogode i velike količine kiše, Iločani kažu kako je ulegnuće kolnika prije samoga vijadukta kao i urušavanje dijela nasipa primijećeno i ranije, ali da nitko nije reagirao

Od više građana Iloka doznali smo kako je obilaznica oko Iloka, na Državnoj cesti DC2, zatvorena do daljnjega, a da su razlog tome oštećenja koja su se pojavila oko vijadukta na obilaznici koji je izgrađen pred Domovinski rat. Tim povodom oglasili su se priopćenjem i iz Hrvatskih cesta navodeći kako je dionica te državne ceste zatvorena za sav promet iz prometno sigurnosnih razloga, odnosno zbog novonastalog oštećenja cestovnog objekta, vijadukta „ILOK“ kao i potrebnog vremena za radove na sanaciji toga cestovnog objekta.

- Uslijed utjecaja nedavnih vremenskih nepogoda (jakih kiša), pod djelovanjem velikih količina vode došlo je do naglog urušavanja tla dijela nasipa i šljunčanog klina iza upornjaka vijadukta. Iz tog razloga navedeni vijadukt je prema procjeni stručnih službi upravitelja ceste morao biti zatvoren za sav promet kako ne bi došlo do ugroze sudionika u prometu, kao i daljnjeg propadanja nasipa, tj. oštećenja cestovnog objekta – navodi se u priopćenju Hrvatskih cesta.

Navode i kako će prije izvođenja radova sanacije navedenog vijadukta biti potrebno izraditi projektnu dokumentaciju, a nakon toga postupkom javne nabave odabrati izvođača radova na sanaciji vijadukta.

- Hrvatske ceste d.o.o. nastojat će potrebnu sanaciju cestovnog objekta provesti u najkraćem mogućem vremenskom roku, koji će prvenstveno ovisiti o vremenskim uvjetima, obzirom da se uskoro ulazi u zimsko razdoblje – stoji u priopćenju Hrvatskih cesta.

Iako iz Hrvatskih cesta navode kako su razlog oštećenja nedavne vremenske nepogode i velike količine kiše, Iločani kažu kako je ulegnuće kolnika prije samoga vijadukta kao i urušavanje dijela nasipa primijećeno i ranije, ali da nitko nije reagirao.

- Ta oštećenja su primijećena prije više od godinu dana pa i ranije. Došlo je zapravo do ispiranja pijeska i odrona koje se proširilo i sada je ugrozilo i vijadukt. Riječ je o vijaduktu starom preko 30 godina i samim tim mislim da bi bilo normalno da ga se povremeno obiđe i provjeri, odnosno vidi trebaju li se obaviti kakvi radovi ili sanirati nešto. Sada su svi iznenađeni osim nas iz Iloka – kažu nam Iločani.

Kažu i kako ih zapravo najviše brine koliko će radovi na obnovi trajati jer u međuvremenu sav teretni promet prolazi sada kroz grad. Radi se dnevno o stotinama kamiona koje prolaze kroz središte Iloka tako da su neki građani već počeli ukazivati na pucanje betona i fasada kuća. Dodatni problem je što se na nekim uskim dijelovima ceste, gdje ima i krivina, dva kamiona ne mogu mimoići tako da će biti problema i u organizaciji svakodnevnog prometa.

VIDEO Snimka s križanja u Splitu ostavlja bez teksta: Ovog biciklista samo je čudo spasilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije