Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA PROLAZA

Fotografija iz Zagreba izazvala raspravu na Facebooku: Smije li vozač Smarta ovo raditi?

Prometne zgode i nezgode
25.10.2022.
u 09:01

Na fotografiji se vidi kako Smart blokira prolaz automobilima u lijevu traku koja preusmjerava promet u desnu traku

Fotografija prometne scene u Zagrebu izazvala je raspravu na Facebooku, a glavnu ulogu ima jedan Smart. Na fotografiji koja je objavljena na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode vidi se kako Smart blokira prolaz automobilima u lijevu traku koja preusmjerava promet u desnu traku. 

Naime, mnogi vozači često dovezu do kraja lijeve trake i onda se ubace u desnu te tako izbjegnu kolonu vozila. Smart s fotografije tome je odlučio stati na kraj, a mnogi su ga podržali. 

- Očito da smo mi kaj stojimo i uredno čekamo kreteni, a ovi kaj se voze po zaustavnima, trotoarima, preko livada i ne znam gdje sve ne (da ne nabrajam dalje) su spasioci koji smanjuju gužve... - jedan je od brojnih komentara. 

 

- Najveći problem ovih u lijevoj traci je to što očekuju da će ih ovaj iz desne trake pustiti čim ovaj iz lijeve upali žmigavac, jasno da ga treba pustiti, ali stvar je u tome da ovi iz lijeve trake idu na silu u desnu traku, kao da oni imaju prednost, treba priznati da većina ovih iz lijeve trake gleda kako što prije zaobići kolonu, a ne da rasterete gužvu - drugi je komentar. 

No, bilo je i onih koji se ne slažu s postupkom vozača Smarta. 

- Radi takvih seljaka i je gužva, trebalo bi po zakonu biti pune obje trake i naizmjenično ulaziti - komentira korisnik koji se odobrava postupak vozača Smarta. 

Komentara 37

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
09:50 25.10.2022.

Lijevu traku treba iscrpiti do kraja tak da imaš dvije kraće kolone - jednu u lijevoj i jednu u desnoj traci - umjesto jedne duge u desnoj traci. Vozači na vrhu dviju kolona prolaze nazmjenično desni pa lijevi. Pritom voze polako i njeguju kulturni odnos prema ostalim sudionicima u prometu.

NE
Nemanadimak
09:49 25.10.2022.

vozac smarta radi prekrsaj za oduzimanje vozacke. nedozvoljeno je kociti promet i kociti ispred drugog vozila. zato su dvije trake kako bi se do kraja islo u njima i ubacivalo a to sto neki udju dva kilometra prije i onda zaustavljaju promet je njihov problem.

Avatar gremo20
gremo20
10:06 25.10.2022.

dok jedni korektno čekaju u desnoj koloni "pametni" bezobrazno preskoče cijelu kolonu i onda se uguravaju preko reda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije