Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO Policajcu dvije godine zatvora

Zatvor za koban policajčev udarac

17.04.2009.
u 11:56

BJELOVAR – Danijel Fištrović, sada već bivši interventni policajac PU bjelovarsko-bilogorske, danas je na bjelovarskom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog ubojstva iz nehaja Josipa Matića (21) iz bjelovarskog prigradskog naselja Brezovac. Fištrovića se tereti da je 23. prosinca 2007. tijekom intervencije u Ulici Ivana Viteza Trnskog donjim dijelom dlana ruke udario u bradu Matića, koji je pao i zadobio teške ozljede glave, te nakon petodnevne kome umro u KBC-u Rebro.

Nevjerodostojni iskazi
Slučaj Fištrović pomno je praćen u bjelovarskoj javnosti jer se uz njega vezalo podosta oprečnih izjava svjedoka, na što je u završnoj riječi upozorila i sutkinja Sandra Hančić.

“Dio iskaza svjedoka obiju strana nismo mogli uzeti vjerodostojnima, posebice nakon obavljene rekonstrukcije cijelog događaja. Nakon svih utvrđenih činjenica ipak ostaje nesporno da je policajac Fištrović udario Josipa Matića, koji je nakon toga pao i zadobio teške ozljede koje su kasnije rezultirale smrtnim ishodom. Fištrovićev udarac možda nije bio jak, ali ipak dovoljan za Matićev pad koji je završio kobno. S obzirom na dosadašnje policajčevo iskustvo, sud drži kako je unatoč tome što je prema tvrdnjama nekih svjedoka pokojni Matić odgurnuo Fištrovića, ovaj trebao primjerenije regirati”, kazala je u obrazloženju presude sutkinja Hančić.

Kobnom događaju prethodilo je policijsko zaustavljanje golfa koji je prema sudskom izvješću “vrludao” Mažuranićevom ulicom i zaustavljen u Ulici I. V. Trnskog.

Iz njega je pokraj vozača Alena Remenara izašao i pokojni Matić, koji se verbalno sukobio s policajcima Kokanom i Fištrovićem.

Bili pijani, ali,,,
Kako je potvrđeno mladići su te noći dosta popili, ali predstavnici Općinskog državnog odvjetništva drže da je unatoč i toj činjenici interventnim policajcima u tome trenutku trebala biti prihvatljivija opcija poziva Prometnoj policiji nego njihova intervencija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije