Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog koronavirusa

Zatvaraju se McDonald's restorani, Supernova, Westgate i Emmezeta rade skraćeno

mcDonald's
Foto: Matthias Balk/DPA/PIXSELL
15.03.2020.
u 18:05

Svi zaposlenici u McDonald'su koji rade s novcem obvezni su nositi jednokratne zaštitne rukavice, a uređaji za kartično plaćanje na McDrive liniji redovito se dezinficiraju

McDonald's restorani u Hrvatskoj od utorka, 17. ožujka, zatvaraju se za posjet gostiju. Odluka o zatvaranju restorana za goste donesena je kao mjera prevencije širenja epidemije korona virusom te kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost McDonald’sovih zaposlenika i gostiju, priopćili su iz McDonald'sa.  

Restorani tog lanca brze hrane do daljega ostaju otvoreni u trgovačkim centrima, prema uputama samih centara. U McDonald'sima izvan trgovačkih centara, narudžbe će se moći preuzeti samo na McDriveu i putem dostave, u skladu s odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

- Jednako kao što smo odgovorni gostima posluživati sigurnu hranu, tako smo odgovorni i prema zaposlenicima kojima moramo osigurati sigurno radno okruženje. Njihova sigurnost i zdravlje su nam prioritet. Uz strogo pridržavanje postupaka kontrole kvalitete, higijene i čistoće koje provodimo,  smatramo da je i zatvaranje restorana za goste jedna od mjera kojima ćemo ostvariti tu sigurnost i pomoći u sprečavanju širenja epidemije - izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa Hrvatska.

Kao dodatne mjere zaštite, djelatnicima se pri dolasku na posao mjeri temperatura digitalnim beskontaktnim toplomjerima. U slučaju povišene temperature, djelatnici će biti udaljeni s radnog mjesta  uz uputu da se jave svom liječniku.

Svi zaposlenici koji rade s novcem obvezni su nositi jednokratne zaštitne rukavice, a uređaji za kartično plaćanje na McDrive liniji redovito se dezinficiraju.

VIDEO 20 novosti o koronavirusu

Od ponedjeljka, 16. ožujka, proširit će se i zone dostave te će obuhvaćati čitavo gradsko područje Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Pule, a otvara se i dostava u Karlovcu.

Novost je i kako će dostava biti otvorena ranije, već u 9 sati, umjesto u 11, a naručiti se može do 23 sata uz preuzimanje aplikacije Glovo i/ili Pauza, kazali su iz McDonald'sa.

U skladu sa strožim preventivnim mjerama u svrhu sprečavanja mogućnosti širenja koronavirusa svih 14 Supernova centara u Hrvatskoj od sutra će raditi skraćeno. Od ponedjeljka do subote radit će od 10 do 18 sati, a nedjeljom će biti zatvoreni, priopćili su iz Supernova grupe. Nedjeljom će raditi samo trgovine s maloprodajom hrane, ljekarne, pošte, drogerije te trgovine s hranom za kućne ljubimce.

I uprava trgovačkog centra Westgate Shopping City donijela je odluku o privremenom skraćivanju radnog vremena. Novo radno vrijeme Centra je od 10 do 18 sati (svaki dan) te stupa na snagu od ponedjeljka, 16. ožujka 2020.

Svi Emmezeta centri rade po novom privremenom radnom vremenu od 10-18h. Organiziran je rad u jednoj smjeni, dok je trgovina u Puli zatvorena.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
19:15 15.03.2020.

Poznato je kako virus napada tek nakon 18 sati. Isto tako jasno je kako je bolje isti broj kupaca recimo 1000 prođe kroz centre unutar 8 sata nego 12.

CR
crohumans
20:31 15.03.2020.

Ili zatvoriti trgovačke centre ili raditi puno radno vrijeme. Ako se skrati satnica rada više ljudi, kupaca će se koncentrirati u tih manje sati koliko je skraćeno i veći je rizik ! Ovo sa manje sati rada je katastrofa i gore od svih varijanti !!!

DU
Deleted user
18:50 15.03.2020.

Konačno neko razuman. Poznato je da virusi, a naročito covid19 mogu zaraziti samo do 18 sati pa skraćeno radno vrijeme štiti sigurno. Drugo restorani u centrima su sigurni jer, zna se, virusi ne idu u shopping i bježe od takvih centara. Bravo za Mac Donalds. Kad ćemo se probuditi jer ovo mora da je san bar se nadam zbog količina gluposti oko ovog virusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije