Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema ih 12 dana

Zastupnici na godišnjem, a ne znaju ni zašto: 'Potpuno mi je nejasno'

Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
19.02.2018.
u 11:20

Ivan Vilibor Sinčić smatra da Gordan Jandroković ovom pauzom kupuje vrijeme premijeru Plenkoviću

Saborski zastupnici u petak su, nakon neuspješnog pokušaja izbora predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, otišli na godišnji odmor od 12 dana. Ova stanka nije predviđena Ustavom ni zakonom, a ni nekim zastupnicima nije jasno zašto su na godišnjem.

- Saznao sam negdje u četvrtak i meni je potpuno nejasno zbog čega radimo pauzu - rekao je Bojan Glavašević, prenosi Dnevnik.hr.

- Mislim da potrebe za tom pauzom nema - smatra Nikola Grmoja.

Hrvatski sabor ovaj tjedan ima stanku i neće, dakle, plenarno zasjedati tri dana, potvrdili su danas na Markovu trgu, napominjući da je tako još početkom siječnja odlučilo saborsko Predsjedništvo i da tada nitko od njegovih članova nije imao zamjerki na to, zbog čega odbacuju prozivke o neradu.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kaže da je to bila odluka Predsjedništva Sabora.

- Nitko od zastupnica i zastupnika, predstavnika klubova nije u tom trenutku rekao ništa protiv te odluke - rekao je Jandroković, dok Anka Mrak Taritaš kaže da se na predsjedništvu raspravljalo jedino o pauzi oko Uskrsa.

- Nismo ni shvatili moram priznati na toj sjednici predsjedništva da će biti neka stanka u veljači tako da nismo imali ni prilike se pobuniti. Ja sam se u četvrtak jako iznenadila da ovaj tjedan nema sjednice Sabora i ne razumijem zašto je nema - rekla je.

Ivan Vilibor Sinčić smatra da Jandroković ovom pauzom kupuje vrijeme premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

- Ja smatram da je ova stanka od tjedan dana povezana krizom u vladajućoj koaliciji između HDZ-a i HNS-a - kaže Sinčić.

Saborsko Predsjedništvo čine predsjednik Gordan Jandroković i potpredsjednici - HDZ-ovi Milijan Brkić i Željko Reiner, nezavisni Furio Radin, Mostov Božo Petrov i SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. Predsjedništvo se može i 'proširiti' ako predsjednik na njega pozove predsjednike klubova i odbora.

U Saboru odbacuju da je do stanke došlo iznenada. Plan rada aktualne, 7. sjednice, navode, još je u siječnju objavljen na saborskim mrežnim stranicama i iz njega je vidljivo da je stanka već tada planirana. Zastupnici će je, kažu, iskoristiti za rad u izbornim jedinicama, za susrete s građanima i za međunarodne aktivnosti.

U Sabor se vraćaju u srijedu, 28. veljače, gdje će plenarno zasjedati  do petka, 23. ožujka.

Zbrojeno, do uskrsnih će blagdana plenarno raditi 28 dana, jedan dan više nego, primjerice 2016., kažu u Saboru i odbacuju prozivke o neradu.

Pogledajte i galeriju - Mesić je 2000. skupio više glasova od Tuđmana 1997.:

Sabor
1/7

Komentara 21

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
09:57 19.02.2018.

Drzava banana !

Avatar siva_sova
siva_sova
09:59 19.02.2018.

a još čekaju izvješća od 2014 godine da se rasprave, stvarno odajemo dojam radišne i pedantne države poput njemačke...

Avatar dobry
dobry
15:29 19.02.2018.

Zastupnici desnog krila HDZ-ja idu u Međugorje. Oni sa lijevog krila će tajno posjetiti Kuću cvijeća, Pupi će po naputke u Beograd, Vrdni lijevo-Vrdni desno članovi će u 3pm, a Bandićeva ekipa-jedan dio takođe u Međugorje, a drugi na dobrovoljne radove izgradnje fontana po Zagrebu...uglavno nitko ne ostaje u saboru za istraživanje ruda i gubljenje vremena...Pernar u potragu za vegan pizzama...Saucha u potrgu za izgubljenim obrazom i identitetom...Šuki po novo odijelo (2 broja veće) i još usput ako naleti na juneći but...Glasnović će u potragu za duhovima prošlosti, njonjo je već udobno smješten i bit će prenesen do destinacije koja se svidi njegovom domaćinu...Reiner na turnir srednjevjekovnih vitezova, u oklopu, dok će MOST-ovci popravljati ćupriju...Ekipa iz sdp-a, svako za sebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije