Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEKSANDRA KOLARIĆ:
Povratak na članak

'Zastrašujuće je da Kujundžić briše temelje države iz Ustava'

Berto Šalaj upozorio je na radikalizaciju političkog diskursa

Komentari 238

Avatar bradaZG
bradaZG
08:40 01.12.2014.

Kolarićka, zlato, ZAVNOH je stvorio jugoslaviju, Domovinski rat Hrvatsku. Ne znam gdje je nepoznanica. Obzirom da si komunist, kristalno je jasno za kojom državom plačeš.

VL
DR
Drzinedaj
08:36 01.12.2014.

Super je ovaj partijski radio dovedu troje ljevičara da komentiraju kandidate, bravo dječaci ali kad se promjeni vlast nemojte kmečati

VL
DU
Deleted user
08:24 01.12.2014.

Kolarićka može koliko god hoće liti suze za ovakvom Hrvatskom, koju pošten čovjek ne bi poželio ni psu. Kujundžić ulijeva nadu da je promjena nabolje moguća. Promjena ustavne preambule o temeljima Republike Hrvatske polazni je korak. Osim toga, za razliku od Kitarovićke i onih oko nje (o Josipoviću i njegovima ne treba trošiti riječi), Kujundžić barem zna jasno, suvislo i jezgrovito izraziti ono što namjerava učiniti ako bude izabran za predsjednika. I to je već velik korak naprijed jer smo se već previše naslušali nemuštih i smušenih a ponajviše potpuno besmislenih izjava domaćih političara. A bude li Kujundžić kao novi hrvatski predsjednik doista provodio ono što je zacrtao u svom programu, to će onda biti epohalan korak naprijed za Hrvatsku, koja će se u tom slučaju napokon trgnuti iz dugogodišnje letargije. Svaka čast demokratskim institucijama, ali narode i države ponajprije vode jaki pojedinci koji znaju što hoće i kako to izvesti. Takvi pojedinci ne moraju zato biti diktatori. Upravo demokratske institucije trebaju ih nadzirati i obuzdavati ako se kojim slučajem počnu kretati prema diktaturi. U tome i jest sva mudrost vladanja u demokratskom društvu.

VL
OX
oxymoron
09:07 01.12.2014.

Tko je Aleksandra Kolaric?

VL
ZI
Zir
08:46 01.12.2014.

Prvo i osnovno je da Josipovic mora poloziti racun za svojih pet godina predsjednikovanja, a tek onda razgovarati o njegovom "novom" planu!!!

VL
Avatar abakus
abakus
08:43 01.12.2014.

Hrvatska država ne može imati temelje u ZAVNOH-u jer je riječ o tijelu koje je bilo najviše političko tijelo u Hrvatskoj od lipnja 1943. i pod čijim su yse patronataom u Hrvatskoj i nad Hrvatima odvijali nezamislivi zločini od kojih se ZAVNOH nije nikad ogradio i nije nikad naredio da se ti zločini istraže, jame i stratišta obilježe, a žrtve popišu i dostojno sahrane. Bio je dio zločinačkog režima i zbog toga se ne može smatrati dijelom temelja hrvatske države. Za one koji su zaboravili ili ne znaju (a ljudi zaboravljaju i ne znaju jer se o tome u našim medijima NE GOVORI), u Hrvatskoj se nikad nije pristupilo pravom istraživanju grobišta, prvu Komisiju za istraživanje komunističkih zločina koja se time tek počela baviti ukinuo je Račan 2002, a kasnije osnovani Ured za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina koji je to trebao učiniti ukinula je aktualna vlast 2012. nakon prvog izvješća koje je podnio na tu temu. Što se tiče "radikalizacije političkog diskursa", nitko taj diskurs nije tako izradikalizirao kao perjanice SDP-a po tom pitanju - Stazić i Jovanović, čiji su izlijevi mržnje i netrpeljivosti prema svima koji se o nečemu usude imati drugačije mišljenje nečuveni i nezamislivi za jedno demokratsko društvo.

VL
DU
Deleted user
08:36 01.12.2014.

Kujundzic ima pravo temelji Hrvatske drzave je Domovinski rat.U tom ratu nastala je samostalna demokratska Hrvatska drzava.Svi ostaci Jugoslavije u USTAV-u su samo nostalgija nekih politicara za vremenmima koja su davno u svijetu pometena u ropotarnicu proslosti.

VL
PI
pillizari
09:50 01.12.2014.

Izabacili su vas iz SDP-a zbog verbalnog delikta, a ni riječi o Milanoviću i Josipoviću. Predsjednički izbori su referendum ovoj nesposobnoj Vladi, a odgovor naroda će biti Kolinda predsjednica!

VL
DR
Drivoex
11:32 01.12.2014.

Zastrašujuće je da izvjesna Aleksandra sve komentira, tko je ona da komentira sve. Osoba koja tvrdi da je Račan uveo demokraciju valjda mogli na razoruzanje Hrvata koje je obavio uoči srpske agresije. Oslobodite nas mišljenja izvjesnih Aleksandri, Domovinski rat jee jedini temelj države jer dmo porazili te zavnohovce i narodu ostvarili slobodu i nezavisnost.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:26 01.12.2014.

...stalno dobiva medijski prostor... i priliku... iznositi svoj mišljenje o svemu i svačamu... a koje reference ima...

VL
Avatar Feniks
Feniks
09:20 01.12.2014.

Temelji Jugoslavije koja je razarala Vukovar ne mogu biti i temelji Hrvatske.

VL
ZI
Zir
08:43 01.12.2014.

Interesantni su ti strucnjaci, svi ko jedan prst na ruci, ne razlikuju se nista od voditelja emisija,svi u isti rog pusu, razgovarati o Josipovicu na istnacin, koji ima iza sebe pet godina predsjednikovanja i sada to zaboraviti,te pricati o njegovomm programu, je suludo, u prvom krugu svi kandidati moraju biti jedinstveni, protiv Josipovica, naravno pljuvati po Josipovicu koji nije nista ucinio u proteklih pet godina, tako da njegov plan za drugi krug je prazno slovo na papiru, prvo crveni predsjednik mora poloziti racun za pet godina glume pravednosti!! a Kolaric neki strucnjak?? ma dajte, vojnik partije!!

VL
DU
Deleted user
08:32 01.12.2014.

Ako jusufovic sakupi 10000 glasova da se moze kandidovati to je previse,sramotno,oduzeti hrvatsko drzavljanstvo ili otvoriti goli otok za veleizdajnike !!!!!

VL
TO
tomica5x
11:37 01.12.2014.

zastrašujuće je da postoje umobolnici koji besramno falsificiraju povijest i činjenice, zavnoh i Hrvatska nemaju nikakvih zajedničkih točaka, zvanoh je progonio Hrvate

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
08:31 01.12.2014.

Uvik san zboril da u Hrvatskoj treba Hrvat/ca bit presjednik/ca po mogucnosti iz zapadne dijaspore.... Sve drugo su bajke....

VL
SW
swic
09:01 01.12.2014.

A tvoj sef bi naj radje sve hrvate i katolike pokrstio .

VL
MS
mare_split
09:13 01.12.2014.

Zastrašujuće je da ste na vlasti!

VL
DO
doktorica
08:32 01.12.2014.

ako su truli temelji onda ih treba srušiti...

VL
Avatar alojzijelojzek1967
alojzijelojzek1967
09:06 01.12.2014.

Meni je strašnije što se medijska pažnja daje tako nebitnim likovima kakva je kolarička, Puhovski i sl. Dolje crveni SDP i njegovi pristaše. Naprijed Hrvatska.

VL
PE
perica
10:31 01.12.2014.

Gospođo Aleksandra, treba se upitati zašto vam je ime jednako svjetonazoru kojeg zastupate, lijepo odite u Srbiju pa tamo ispitivajte na čemu se temelji njihova država, siguran sam da će se stavovi tekako podudarati! Naša držav a je stvotrena krvljulju heroja u Vukovaru i drugim mjestima, a zavnoh si ponesite sa sobom!

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.