Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
produženi vikend

Zastoji i gužve na brojnim cestama: Čeka se u kolonama, iz HAK-a poslali upozorenje

HAK
Foto: HAK
1/7
28.04.2023.
u 18:12

Pred naplatnom postajom Zagreb istok u smjeru Lipovca kolona je oko 8 kilometara

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, navode iz Hrvatskog autokluba (HAK). U Zagrebu vladaju velike gužve, a dogodilo se i nekoliko prometnih nesreća.

Prometna je nesreća, javlja HAK, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Jakuševec u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zastoji i kolone:

 

AUTOCESTA A1 ZAGREB-PLOČE-KARAMATIĆI

- vrlo je gust promet između Zagreba i Karlovca te su kolone u pokretu između čvorova Lučko i Donja Zdenčina u smjeru Rijeke/Dubrovnika,

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

- na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Zagreb zapad prema Lučkom kolona je oko 1 km, a iz smjera Buzina oko 2 km;

- vozi se usporeno, u kolonama u pokretu između čvorova Buzin i Kosnica u smjeru istoka te Buzin i Zagreb zapad u oba smjera;

- pred naplatnom postajom Zagreb istok u smjeru Lipovca kolona je oko 8 km (usporen promet i kolona između Ivanje Reke i odmorišta Ježevo u smjeru Lipovca)

HAK
1/4

AUTOCESTA A11 ZAGREB-SISAK

- pred naplatom Lekenik u smjeru Siska kolona je oko 2 km;

DRŽAVNA CESTA DC1

- usporen promet kod Rakovog Potoka i Klinča Sela

JADRANSKA MAGISTRALA (DC8)

- zastoj i kolona je u zoni radova u Senju te dionicom Podstrana-Split.

Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu):

- između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom prometnom traku u oba smjera,

- na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni u smjeru Lipovca. Obilazak iz smjera Bregane je preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3);

- između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica.

Povrat s produljenog vikenda

U nedjelju, a posebice ponedjeljak i utorak, kada se očekuje povratak i najveći priljev vozila u smjeru Bregane, također je preporuka da se kroz zonu radova prođe u ranim jutarnjim satima. Ako je moguće, svoje putovanje tim dijelom Hrvatske možete planirati i obilazno, poručuju iz HAK-a.

Tijekom popodneva pojačan promet bit će i u trajektnim pristaništima i lukama, u blizini turističkih središta na obali, osobito u Istri. No, tamo ipak ne očekuju prevelike zastoje ili čekanja. Poveći broj vozila očekuje se iz smjera susjedne nam Slovenije, pa će pojačan promet biti od bivših graničnih prijelaza Macelj i Bregana, Kaštel i Plovanija (Istra) te Rupa i Pasjak (Hrvatsko primorje). Na postojećim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom očekuje se pojačan promet uz povremene zastoje s čekanjima zbog graničnih kontrola na ulasku u Republiku Hrvatsku.

U povratku gužve će na glavnim cestama biti na sam dan praznika, u ponedjeljak 1. svibnja u popodnevnim satima i to na autocestama A1 Zagreb – Split – Ploče i A6 Rijeka – Zagreb u smjeru unutrašnjosti te na A3 Bregana – Lipovac u smjeru Slovenije. 

Video: Talijan zapeo na autocesti pa izvadio pršut: 'Odlučio sam podijeliti s onima u istoj situaciji'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije