Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 2015.

Protiv migranata i terorizma Francuzi se bore privatnim egzorcistima

Egzorcist (film)
Foto: Youtube Screenshot
31.07.2017.
u 13:03

Katolički svećenici nisu odgovorili velikoj potražnji, pa su se Francuzi okrenuli - privatnicina

Čini se kako je i Crkvu dopao 'outsourcing'. Dugo nijekano pitanje egzorcizma katolički su svećenici trpali pod tepih unatoč velikoj potražnji, koja je u Francuskoj, nakon terorističkih napada, porasla u nebesa.

Iz te potražnje proizašli su privatnici-egzorcisti, koji će za stotinjak eura očistiti vas i vašu kuću od demona i zlih sila.

O ovoj neobičnoj zaradi piše i The Economist, koji je zabilježio kako samoprozvani egzorcisti zarađuju i do 12.000 eura na mjesec (neoporezovanih). 

Nije samo istjerivanje đavla u pitanju, egzorcist Philippe Moscatto otkriva kako egzorcisti-šamani-istjerivači duhova, najviše posla imaju u čišćenju kuća i zemljišta od zlih sila te rješavanju ljubavnih i financijskih problema.

Kupci ove 'usluge' većinom nisu vjernici, ili nisu pod utjecajem Katoličke crkve, kao što su imigranti. Tri su područja u Francuskoj, nakon krvavog terorističkog napada 2015. i migrantskog vala, osobito 'osjetljiva': Pariz, Lyon i Francuska Rivijera tj. ondje gdje je lokalna mafija vrlo aktivna. 

Treba spomenuti i kako se Francuzi, unatoč svećenstvu, radije okreću karizmatičnim i duhovnim istjerivačima đavla - plus, možete ih lako 'bookirati' na internetu. 

Ipak, postoje rizici. Nije neobično da osoba strada zbog vršenja egzorcizma, jer su bolesti poput epilepsije ili psihičkog poremećaaj, zamijenjene za Vraga, a zabilježene su i devijacije poput klanja životinja i rituala koji uključuju djecu. 

Komentara 2

SS
S.Savić
14:02 31.07.2017.

kakve gluposti Ne moramo ići previše daleko. Hrvatska treba usluge egzorcista da očiste političku strukturu, sudove i medije od ugrađenog komunistički i lijevih ideologija. Lustracija!

OB
ObrenM
07:55 01.08.2017.

Uistinu Samane ne trebamo traziti daleko od Hrvatske,jer i u Karlovcu imamo jednoga (a usto je i clan HDZ-a).Prije nekoliko godina mu se je malo omakla doza Bunike pa mu je umro sljedbenik.Medjutim izgleda da nije bio kriv,jer koliko znam nije imao adekvatnu zatvorsku kaznu.Inace njegov utjecaj se vidi i danas-npr. kod slaganja vladine izborne vecine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije