Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef Reformista Radimir Čačić:
Povratak na članak

'Zašto Plenković drži Lauca? Krivim porukama ne treba davati legitimitet'

Bio sam u Francuskoj prije desetak dana i tamo je COVID potvrda uvedena kao apsolutna obveza, kaže Čačić

Komentari 126

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
08:11 28.10.2021.

...jedan od onih što kradu pamet....ronjase

VL
RU
Rudar21
08:09 28.10.2021.

Zašto Plenković sluša Čačića ? Zato jer je on joker - žeton. Zašto ima Lauca ? Zato što se više manje pokazalo da je u pravu. Pri 44% procijepljenih imamo od njih 28% u bolnicama. Laucov sarkazam je realnost uu Izraelu - treća doza.

VL
MK
mksdk
08:04 28.10.2021.

Pokažite podatke o 1) smrtnosti od korone po starosnim skupinama i 2) stopi širenja virusa u različitim starosnim populacijama po statusu cijepljenja. Tko to ne želi pokazati, taj je lažčljivac, falsifikator i manipulator.

VL
WE
weAreCro
08:38 28.10.2021.

Krajnje je neozbiljno, loše i rekao bih skandalozno da osobe poput doticnog nazovi "politicara" koji ne zasluzuju spomena u seoskim portalima uopce imaju mjesta na nacionalnoj razini. Nerelevantna, nebitna i nestrucna osoba, koja bez ikakvog iskustva u zdravstvu (osim da oduzima zivote u doslovnom smislu) insinuira mokre zelje plenkovica koji se boji reakcije javnosti ako izbaci Lauca iz grupe savjetnika. Normalna osoba ne moze a da se ne zapita, tko glavnim urednicima portala namece da ovakvi analfabeti moraju dobivati udarna mjesta na info portalima?

VL
DU
Deleted user
08:03 28.10.2021.

prometno kazneno kažnjavani recidivist daje lekcije o nečemu o čemu nema pojma. dvije godine od pojave virusa, zna se da posebno jako napada pretile, a on ne da se nije zdravo hranio i smanjio prekomjernu težinu već se nastavio debljati i očekuje od drugih da riješe njegove probleme. tipični licemjer

VL
Avatar Member berries
Member berries
08:32 28.10.2021.

Velika je šteta što ovaj lik nije vrhovna vlast nigdje pa da on određuje što se mora, smije i ne smije. Veliki egoist i narcis. I sitna pohlepna duša

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
08:14 28.10.2021.

Gordan Lauc daje znanstveni legitimet Znanstvenom savjetu, a ne obrnuto.

VL
MP
marinko.przolica
09:05 28.10.2021.

Usporedba umrlih od covida u RH i ostalim zemljama je u ovom kontekstu potpuno bespredmetna i ne bi je dovodio u izravnu vezu s covid potvrdama. Covid potvrde imaju cilj natjerati sve, pa i one koji imaju vrlo mali rizik od oboljevanja na cjepljenje-osmišljene u vremenu dok se mislilo da ovo "cjepivo" a u stvarnosti "tretman" može dovesti do imuniteta krda. Valjda je sada i onim najzagriženijima jasno da ne može. Relativno visok broj umrlih je rezultat neadekvatnosti i nesposobnosti našeg zdravstvenog sustava. Kad bi usporedili broj umrlih od bilo koje druge bolesti na zapadu i kod nas vrlo vjerojatno bi došli do istih ili poraznijih pokazatelja. Koliko je meni poznato, mi za liječenje covida primjenjujemo smjernice s početka pandemije, ili su samo one javno dostupne. Koliko god sam se trudio nisam našao ništa novije... Ako je tomu tako, čini se da smo propustili više od godinu dana u napretku kod liječenja covida, a kamoli da bi nešto napravili bolje... Ako koga zanima učinak covid potvrda neka potraži dokument znanstvenog savjeta UK o tome. Jedino su oni tome pristupili analitički i stručno. Ostalo je sve politički i predizborni populizam. Posebno u Francuskoj gdje Macrona gadno stišću konzervativniji kandidati... Ako uzmemo u obzir Čaćićev politički moral i razmišljanja ni to ne treba shvačati nikako drugačije nego kao politički oportunizam... veće brojke pa je dobro uskočiti u kolo... Vjerojatno traži Vladu neke novce pa ovim politički ucjenjuje/ljula brod...

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
08:26 28.10.2021.

Usporedba sa Francuskom je totalno promašena. Francuska je prošla 4. val u kolovozu i sada su na početku petog vala. Više su se i brže cijepili od nas a u kolovozu su imali 6 puta više zaraženih od nas kada je po Hrvatskoj šetalo više od milijun gostiju.

VL
RE
Regica
08:36 28.10.2021.

Doktor Jojboli se javio..taj se ne pojavljuje nigdje gdje nema politicke ili materjalne koristi..

VL
PI
Pitagora
07:53 28.10.2021.

Plenković drži Lauca jer zna da je Lauc u nekim stvarima u pravu. Jedna od tih je da se zatvaranjem samo produljuje epidemija i omogućava virusu vrijeme za mutacije. Čim zatvoriš ljude padne broj zaraženih čim ih pustiš poraste je cjepivo nije učinkovito.

VL
Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
10:08 28.10.2021.

Drz se ti ubijanja po auto cestama

VL
FO
Fortex
11:04 28.10.2021.

Kada su počele "MUTACIJE/SOJEVI"??? Kako nastaju super bakterije otporne na antibiotike? Od prekomjerne uporabe antibiotika, bakterija mutacijom mijenja svoja svojstva kako bi se prilagodila i izbjegla utjecaj antibiotika.. SOJEVI su počeli tada kada je počelo i cijepljenje, virusi se bore protiv cjepiva i mutiraju kako bi izbjegli efikasnost cjepiva i preživjeli, ovo je abeceda imunologije i ONI to znaju. Dakle dok se god ljudi pikaju, bit će novih sojeva!

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:38 28.10.2021.

"Krivim porukama ne treba davati legitimitet' - po čemu ste Vi g. Čačiću kvalificirani da tvrdi kako su to krive poruke?

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:34 28.10.2021.

Apsolutist Čačić bi uveo covid potvrdu kao "apsolutnu obvezu", a to ne bi ni znao da se može, da ovih dana nije bio u Francuskoj.

VL
ZL
Zlatnipijesak
11:24 28.10.2021.

Krivim porukama ne treba davati legimitivitet, netocno, ne treba davati pogresnim.....

VL
FA
fajlpz
11:57 28.10.2021.

Čačić o krivim porukama?

VL
SP
SPi
13:34 28.10.2021.

Zašto Čačić ima vozačku dozvolu?

VL
Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
13:31 28.10.2021.

Kratki info za Čačića: Virus je kreiran u labosu i dizajniran je da ubije. To se sad već svi slažu, Fauci je to i priznao. Dolazi Gatesova ekipa za 6 mjeseci s cjepivom za taj virus. Paralelno se vodi medijska propaganda neviđena od Gebelsa da je cjepivo jedino rješenje. Efikasno dokazani lijekovi za lakšu kliničku sliku su doslovno zabranjeni, svi znanstvenici koji su protiv ovog cjepiva (Malone izumitelj mRNK cjepiva , nobelovac virusolog Montagnier) su u medijskoj blokadi. Zašto u znanstvenom savjetu vlade nema Sladoljeva i Pavelića koji su po znanju i referencama jači od svih ostalih. Zašto nemamo transparentne statistike? Zašto novinari imaju potrebu zaražene proglašavati oboljelima? Čačiću, budi iskren prema sebi i zapitaj se zašto jedno tako izvrsno i spasonosno cjepivo treba tako prljavu podršku.

VL
Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
12:51 28.10.2021.

Necijepljeni imaju jedan prag tolerancije da mogu slušat Čačića i slične koji su imali jedva trojku iz biologije. Ali prisilu neće trpjeti i to svima mora biti jasno. Sloboda se ne prodaje, za nju se gine. A Makrona će rulja uskoro izvući na giljotinu kolko ja znam Francuze i što gledam po Francuskoj u zadnje vrijeme.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.