Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manjak gostiju

Zašto je slabija sezona? Digli su cijene, a kvaliteta je ostala ista

Plaža
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.07.2019.
u 07:57

Prema podacima Turističke zajednice Kvarnera, kampovi s tri zvjezdice digli su cijene, ali ne i kvalitetu, što se odrazilo na rezultat

Iako se još ne govori o službenim brojkama, manjak turista na našoj obali i više je nego vidljiv. Jedan od uzroka podbačaja turističke sezone vjerojatno je i u činjenici da su rasle cijene za manje kvalitetan smještaj.

Prema podacima Turističke zajednice Kvarnera, kampovi s tri zvjezdice digli su cijene, ali ne i kvalitetu, što se odrazilo na rezultat.

Tako kampovi s tri zvjezdice bilježe ovoga ljeta pad od 9 posto, dok kampovi s četiri i pet zvjezdica imaju rast od 23 posto, govori se u prilogu RTL-a. Također, manje kvalitetan obiteljski smještaj u minusu je 11 posto, a onaj kvalitetniji bilježi plus od 32 posto. Najveći pad bilježe iznajmljivači kuća za odmor s tri zvjezdice – čak 80 posto. S druge strane, oni s pet zvjezdica u plusu su od čak 36 posto.

– Predsezona je bila jako teška, no ulaskom u srpanj, rezultati su sve bolji, a gosti su zadovoljni – kazao je direktor kampa u Omišlju Luka Majcen.

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
08:43 29.07.2019.

Godinama se ide cijenama na gore a kvaliteta je ista ili manja! I onda se svi čude ko pura dreku kaj ima manje gostiju jer nitko nije voljan platiti ogromnu cijenu za mizernu kvalitetu!

Avatar Melankolija
Melankolija
08:18 29.07.2019.

Kad se covjek vrati iz Hrvatske sa ljetovanja i kad pokusa zbrojiti gdje su ga sve uzeli, moze doci do samo jednog zakljucka, a to je "nikad vise".

Avatar comparator
comparator
08:41 29.07.2019.

Šezdeset tisuća radnih dozvola strancima je pokazatelj svih " uspjeha" vladanja našom privredom pa naravno i turizmom. Možemo se mi truditi osmisliti uslugu ali od toga cijela država ne može živjeti nego samo pokrpati rupe u proračunu rastrošne državne administracije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije