Naslovnica Vijesti Hrvatska

Njemačka obitelj razočarana: Odlazak na sladoled u Zadru stajao ih je 1200 kuna

Obitelj je za nepropisno parkiranje dobila kaznu od 400 kuna, odvoz automobila paukom stajao ih je dodatnih 350 kuna, a naplaćena im je i dnevna karta za parkiranje uz iznosu od 150 kuna
23. srpnja 2019. u 13:33 220 komentara 147643 prikaza
Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

Jednoj četveročlanoj obitelji iz Njemačke prisjeo je posjet Zadru. Oni su, naime, ljetovali u okolici Zadra i jedan dan odlučili su otići u grad na sladoled.

Trpanj Tko je u pravu Turist iz BiH ležaljku ispod palme platio triput više, vlasnik: Ne vidim u tome ništa sporno

Šetnja gradom na kraju se pretvorila u niz neugodnih situacija te ih je sladoled na kraju stajao čak 1200 kuna, piše Morski.hr.

Obitelj je za nepropisno parkiranje dobila kaznu od 400 kuna, odvoz automobila paukom stajao ih je dodatnih 350 kuna, a naplaćena im je i dnevna karta za parkiranje uz iznosu od 150 kuna.

Kada su podignuli gotovinu s jednog od bankomata u staroj jezgri grada, s računa im je skinuto čak 300 kuna na ime naknade.

Cjenik s Hvara i Krka HVAR I KRK Špica sezone: Sendvič za 130 kuna i mjesto u hladu za 15 kuna

– 1200 kuna, koliko su digli s bankomata, iznosi 160 eura, a njima je naplaćeno 184,14 eura!  Naravno, prisjeo im je sladoled i boravak u Zadru i rekli su da su jako razočarani – rekao je za morski.hr gradski vijećnik SDP-a, a ujedno i vlasnik turističke agencije koji je Nijemcima organizirao smještaj, Daniel Radeta.

"Nakon kratke šetnje u gradu bez organiziranih događaja red je da se djeca odvedu na spavanje. Dolazak na mjesto gdje je ostavljen auto konačna je potvrda da je ovo bio zadnji posjet Zadru. Auto je odveo pauk zbog nepropisnog parkiranja uz kaznu od 750 kn ili 120,00 eura, prema tečaju iz bankomata. To vam je, dragi moji, bio samo sladoled u Zadru, naravno uz naknadu za korištenje bankomata u iznosu od 29,30 HRK i tečaju 6,5!" objavio je Radeta na Facebooku.

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

  • Somelier:

    Strašno je takovo nešto objavljivati. Znači u Hrvatskoj bi se smjeli kršiti zakoni i propisi a u Njemačkoj ne. Bez obzira što su to turisti ali moraju se držati Hrvatskih zakona i propisa. Koliko sam se ja naplačao kazni u ... prikaži još! Njemačkoj a i trčao sam za paukom. Zato nemojte objavljivati ovakav humor.

  • lojtra2:

    Nije ni mene došlo manje kad mi je pauk u njemačkoj odvezao auto i to onako podmuklo i lopovski, dok sam spavao!

  • Vlaskoulicanec:

    Dobro je još i prošao. U Njemačkoj bi ga to koštalo najmanje dvostruko!!!