Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimir Bunjac

'Zašto država ne reagira zbog romskih djevojčica? Prodaju ih za udaju!'

Branimir Bunjac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
23.05.2018.
u 10:54

– Pitanje za povjerenika Peruška, zašto nije dostavio dokumente Trgovačkom sudu koliko će dobiti Borg grupa za savjetovanje u Agrokoru? Zašto nije formirao stalno vjerovničko vijeće što je uvjet za nagodbu? – komentirao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić još jednom je pozvao sve zastupnike u Saboru da glasuju o samoraspuštanju kako bi se što prije raspisali izbori. Rekao je to tijekom slobodne rasprave s kojima započinje radni tjedan u Saboru, a uoči rasprave o Izvješću o provedbi Plana protuminskog djelovanja i utrošenim financijskim sredstvima za 2017. godinu. Zbog afere Hotmail srozan je međunarodni ugled Hrvatske, tvrdi Bernardić.

– Razlog je najveća korupcijska afera u povijesti Hrvatske, teška najmanje 500 milijuna kuna. Pitanje za povjerenika Peruška, zašto nije dostavio dokumente Trgovačkom sudu koliko će dobiti Borg grupa za savjetovanje u Agrokoru? Zašto nije formirao stalno vjerovničko vijeće što je uvjet za nagodbu? Govori da nema potrebe formirati stalno vijeće, a to je laž i samo još jedan od dokaza da ova vlast želi prikriti svoju gramzivost – komentirao je Bernardić. S pravom pita, dodaje, zašto DORH ne postupa, posebno kad se zna da je zbog cijele priče iz Vlade otišla dosadašnja potpredsjednica i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

– Premijer izjavom da savjetnici trebaju vratiti novac insinuira sumnju da je počinjeno kazneno djelo. U ovoj aferi je toliko slučajnosti da je to za Guinnessovu knjigu rekorda, a svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna. Očito je da je grupa Borg pokušala ostvariti vlastiti interes i kroz HEP i kroz INA-u. Sve mi to sliči na zločinačko udruživanje. Tražimo raspuštanje Sabora i raspisivanje prijevremenih izbora. Pozivam i zastupnike nacionalnih manjina da glasuju za to. Svjesni su da su pogriješili kada su dali podršku Martini Dalić, pokažite da niste umočeni u ovih 500 milijuna kuna tešku aferu – poručio je Bernardić.

Branimir Bunjac
1/12

GLAS-ov Goran Beus Richembergh smatra da je afera Hotmail ubila legitimitet sadašnje Vlade. 

– Afera će imati svoj nastavak i izvan medija, vidimo to po najavama iz HOK-a, USKOK-a, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa... Slučaj može eksplodirati svima nama u lice, usred turističke sezone – kaže Beus Richembergh koji smatra da treba optimizirati ciljeve. Poziva premijera da dođe u Sabor pred zastupnike.

Branimir Bunjac iz Živog zida progovorio je o ljudskim pravima te pravima djece, točnije, o problemu prodaje romskih djevojčica za udaju u Međimurju.

– Za taj problem svi znaju, ali nitko nije reagirao. Romi u Međimurju prodaju djevojčice za tzv. udaju, ali nikad ne dođe do veze. Prodaju djevojčice kad navrše 15 godina pa i ranije. Prosječna cijena za koju se prodaju Romkinje iznosi 15.000 kuna. Mnoge djevojčice rađaju, još u 5. i 6. razredu osnovne škole. Svaka Romkinja koja je prodana ili je rodila mora prekinuti školovanje, kaže Bunjac te dodaje kako zato i one i njihova djeca postaju socijalni slučajevi.

– Navodni ženici katkada su puno stariji od djevojčica koje kupuju, a onda ih ponekad vraćaju kućama pa ih roditelji opet preprodaju. Kako je moguće da u 2018. toleriramo problem ili ne želimo znati za njega? Institucije ne reagiraju, a romskim djevojkama potrebna je pomoć države i društva – zaključio je Bunjac.

Uoči početka današnje rasprave Klub zastupnika HDZ-a održao je sjednicu na kojoj im je premijer predstavio zamijene za Martinu Dalić – Darka Horvata kao novog ministra gospodarstva te Tomislava Tolušića kao potpredsjednika Vlade. Danas će ih predstaviti i pred saborskim odborima na kojima će im zastupnici moći postavljati pitanja o planovima, a može se očekivati da će se dio pitanja odnositi i na aferu Hotmail. Nakon što je jučer čelnik Mosta Božo Petrov izjavio kako je upravo premijer Andrej Plenković doveo odvjetnika Borisa Šavorića u Vladu, Plenković je danas to kratko komentirao.

– Neka se Božo Petrov dobro prisjeti svega i neka govori o onome koga je on zvao – kazao je Plenković.

Komentara 18

DU
Deleted user
11:49 23.05.2018.

Zašto se pravimo da ne znamo i ne vidimo da se djeca prodaju, da su postala šutljiva, povučena, više ne žele nekamo ići osim ako ih se baš prisiljava - a tako se ponašaju djeca napastovana od pedofila, zašto sese pravimo da ne vidimo kako jači nasilnici u osmoljetki tuku slabije...ma već i u vrtiću - jer i sami odrastaju uz nasilnike i trpe batine itd. Možda jer mislimo da smo mi "normalni i fini" ljudi koji se neće mješati u tuđa posla? Mislimo da policija ima čarobne kugle u kojima vidi svako zlo i nasilje pa nema potrebe da im mi nešto kažemo? Kada huligani divljaju i urlaju...svi šute jer ne bi se htjeli mješati, pa čak ne želimo izraziti svoj stav i poduzeti nešto u najneposrednijem okruženju? Jer, mi smo tzv. normalni ljudi? A to što podnosimo i dopuštamo nasilju da postane normalno, uobičajeno - to je isto normalno? Sve u svemu....blizu smo dnu dna.

MA
Marko1337
15:15 23.05.2018.

Zna bunjac kako je to , jer je i njega čača prodao iz BiH-a u Hrvatsku. Jadnika su zbrinuli u hrvatskom saboru

SO
SoloHan
11:21 23.05.2018.

Pedofilija prosjačenje i sve vrste kriminala spada u običaje navedene manjine nešto ko Užičko kolo mitomanija i laži kod jedne druge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije