Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.07.2013. u 12:00

SDP je pokazao amaterizam kada je izmjene Ustava gurao bez dogovora

SDP je dobio što je tražio. Iako nije imao potporu ni u svojoj koaliciji, dakle za izmjene Ustava dobio je košaricu od sva tri svoja koalicijska partnera (IDS-a, HSU-a i HNS-a), ipak je forsirao tu temu na Odboru za Ustav i ostao usamljen jer mu je HNS okrenuo leđa. Šef SDP-a Zoran Milanović jučer je imao potrebu “nacrtati” svojim partnerima narodnjacima da imaju osam tjedana kako bi shvatili “osam” riječi zbog kojih je SDP naumio promijeniti Ustav. Riječ je o nezastarijevanju teških ubojstava počinjenih iz političkih pobuda. Ali čini se da je taj koji ne shvaća šef SDP-a.

Šefica HNS-a Vesna Pusić jasno je rekla da je protiv izmjena Ustava i neka se to pitanje regulira zakonom. HNS je već dvaput pokazao da zna biti odlučan i nezgodan koalicijski partner koji kad jednom kaže ne, onda to zaista bude ne. Teško je sada očekivati da bi se HNS trebao predomisliti i pak poduprijeti SDP. SDP je pak pokazao neviđen amaterizam kada je tu temu prije ljetne stanke Sabora pokušao ugurati u proceduru, a da o tome ni u Kukuriku koaliciji nije postigao dogovor. Još gore je ako su mislili da će potporu dobiti od HDZ-a, koji jest za nezastarijevanje ubojstava iz bivših režima, ali koji kaže: ukinite Lex Perković pa vam izmjene Ustava neće trebati.

>> Karamarko: SDP-ov pokušaj promjena Ustava je tragikomičan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije