Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zasađeno 100 stabala povodom 100 godina Međunarodne komore mladih

22. prosinca 2015. u 12:01 178 prikaza
Junior Chamber International (JCI)
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/8

Članovi međunarodne organizacije Junior Chamber International (JCI) iz Hrvatske zasadili su stotinu stabala povodom obilježavanja 100 godina od osnivanja najveće svjetske organizacije za mlade profesionalce do 40 godina. Stabla su zasađena u suradnji i uz podršku Hrvatskih šuma koji su osigurali prostor za sadnju i donirali sadnice te članovima JCI-a stručno i profesionalno pomogli u zasađivanju stabala na unaprijed odabranim lokacijama.

Stotinu stabla zasađenih povodom jednog stoljeća djelovanja platforme JCI mogu se pronaći u zagrebačkom parku Maksimir, u Brloškoj šumi pokraj Fužina, u blizini čepinske obilaznice nedaleko od Osijeka kao i na padinama brda Kozjak kod Solina. Pored Hrvatske isti projekt realizirao se u Panami, Hondurasu, Paragvaju, Velikoj Britaniji, Belgiji, Litvi, Tunisu, Južnoafričkoj Republici, Bangladešu, Vijetnamu, Australiji kao i u još desetak zemalja širom svijeta. Članovi lokalnih komora iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba zajedno sa svojim kolegama iz drugih zemalja pokazali su kako pozitivna promjena počinje na lokalnoj razini i da mnogo malih koraka može prevaliti veliki put.

Djelovanje JCI-a u Hrvatskoj revitalizirano je u proljeće 2013. godine. Danas je u Hrvatskoj preko 80 aktivnih članova JCI-a koji su organizirani u četiri lokalne komore u gradovima: Osijek, Split, Rijeka i Zagreb. U tom periodu lokalne komore organizirale su nekoliko značajnih poslovnih konferencija kao i mnogobrojne akcije za zajednicu humanitarnoga karaktere. Nakon trogodišnjeg postupka učlanjenja, nacionalna komora JCI Hrvatska primljena je u punopravno članstvo ove međunarodne organizacije na Svjetskom kongresu koji se održao u japanskom gradu Kanazawa od 2-8. studenog 2015. godine.

Ukratko o međunarodnoj organizaciji Junior Chamber International (JCI)

Junior Chamber International (Međunarodna komora mladih), JCI, neprofitna je organizacija koja djeluje kroz više od 5.000 lokalnih komora u preko 120 zemalja svijeta. Okuplja gotovo 200 tisuća članova starosne dobi od 18 do 40 godina iz vrlo različitih društvenih i profesionalnih sfera. Osim aktivnih članova organizacije, JCI povezuju i milijuni bivših članova, među kojima su i ličnosti kao što su: bivši Glavni tajnik UN-a Kofi

Annan, vicepremijer Japana Taro Aso, Princ Albert od Monaka, bivši predsjednik Tajvana Chen Shui-bian, bivši predsjednik Francuske Jacques Chirac, bivši predsjednik Obale Bjelokosti Henri Konan Bédié, bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton, bivši potpredsjednik SAD-a Al Gore i mnogi drugi. JCI je osnovan u St. Louisu 1915. godine i već nekoliko desetljeća jedan je od ključnih partnera UN-a na području promicanja aktivnog sudjelovanja pojedinaca u razvoju svojih zajednica uz nužnu brigu o održivom razvoju i osobnoj odgovornosti svih uključenih strana. JCI temelji svoje djelovanje unutar četiri područja: osobnom i poslovnom razvoju, radu za zajednicu te projektima na međunarodnoj razini.

Uplift.hr
ZLATA VRIJEDNI
Znate li tko su bili mentori Marku Zuckerbergu i Bill Gatesu?
ANO društvo za brokerske poslove
TAJNE USPJEHA
Ovo su brokeri koji stoje iza nekih od najvećih i najuspješnijih kompanija