Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže povlačenje

Zaraženi diplomati u talijanskom veleposlanstvu u Teheranu

Italija: Pacijenti na intezivnoij njezi u kritičnom stanju zbog koronavirusa
Foto: LA7 PIAZZAPULITA/REUTERS/PIXSELL
1/3
27.03.2020.
u 13:56

Moji su roditelji zarobljeni u talijanskom veleposlanstvu, u Teheranu: tamo je sedam zaraženih službenika. Mnogi i dalje rade kao da se ništa nije dogodilo, dramatična je poruka obitelji

Osim u njihovoj državi, Talijani imaju problema s koronavirusom i u svojim predstavništvima u svijetu. Naime, kako piše talijanski portal, africa-express.info, obitelji zaposlenika u talijanskom veleposlanstvu u Teheranu apeliraju na talijansku Vladu da pod hitno povuku diplomatsku misiju iz te zemlje nakon što je veliki broj diplomata zaražen koronavirusom. Africa ExPress primio je dramatičnu poruku obitelji nekoliko Talijana ali i Iranaca koji rade u talijanskom veleposlanstvu Teheranu.

"Moji su roditelji zarobljeni u talijanskom veleposlanstvu, u Teheranu: tamo je sedam zaraženih službenika. Mnogi i dalje rade kao da se ništa nije dogodilo. Apeliramo na naše ministarstvo vanjskih poslova da što prije povuku naše diplomate i zatvore veleposlanstvo. Teheran je pogođen jednom od najgorih pandemija na svijetu, Covid-19 i nedostaje oprema za liječenje bolesnih. Ako se naše obitelji ne vrate kući jako riskiraju svoj život ostankom u Teheranu."

Video: Istraživanja su pokazala kako optimalna vlažnost zraka štiti od infekcije virusima, a evo što još možete učiniti

Testovi briseva prije nekoliko dana otkrili su da su među sedam zaraženih radnika četiri Talijana i tri Iranaca. Rezultati ostalih brisa još se očekuju. Aktivnosti unutar veleposlanstva, međutim, nisu prestajale. Još nije službeno objavljeno koliko je infekcija otkriveno. Svakog dana zgrada na Avenue Neuphle le Château, u srcu Teherana, otvara svoja vrata za slučajeve potrebe, čak i ako ima ograničeno osoblje. Kako tvrdi portal, u telefonskom razgovoru s osobljem veleposlanstva osjeti se prilično omamljeni talijanski jezik, koji govori kako se zaposlenici se počinju bojati za svoje živote i da se neće moći vratiti u Italiju.

8. ožujka talijanski veleposlanik u Teheranu navodno je poslao hitnu poruku kriznoj jedinici Ministarstva vanjskih poslova. Navodno još nije dobio odgovor. U poruci se govori o potrebi vraćanja osoblja u sate kad je Europa najavila obustavu letova s Teheranom. Osim nekoliko dnevnih letova s Frankfurtom, Londonom i Barcelonom zemlja je odsječena od svijeta.

Sankcije SAD-a, uvelike utječu izravno na dolazak zaliha lijekova i ostalih medicinskih zaliha. Pomoć i medicinska oprema dolaze iz Kine, Italije, Njemačke i Francuske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije