Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U ZADRU

Zaraženi Dimitrov u Zadru se družio s djecom, a na meču je bio i Plenković: Stožer objavio upute

Foto: Pixsell
1/3
21.06.2020.
u 21:22

Organizatori Adria Toura stavljeni su na velike muke jer je posjećenost turnira posljednjih dana bila velika, finale na glavnom terenu novoga teniskog centra čekalo je 5000 ljudi, a epidemiološku situaciju pogoršava činjenica što se Dimitrov posljednjih dana u Dalmaciji družio s jako puno ljudi.

Nakon što je objavljeno kako je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji je nastupao na Adria Touru u Zadru, zaražen koronavirusom Stožer civilne zaštite Zadarske županije pozvao je sve koji su s njim bili u kontaktu da se jave epidemiolozima.

"Kako smo primili informaciju da je tenisač Grigor Dimitrov koji je u Zadru igrao na teniskom turniru Adria Tour pozitivan na koronavirus, molimo sve one koji su bili s njim u bliskom kontaktu dulje od 10 minuta da odu u samoizolaciju na 14 dana i jave se nadležnom epidemiologu u mjestu gdje borave, odnosno svom liječniku opće prakse.

Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su sa tenisačem bili u bliskom kontaktu neka se jave dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku.

Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove.

Ovim putem još jednom podsjećamo da su na snazi epidemiološke mjere koje između ostalog uključuju držanje socijalne distance koja je najvažnija u sprječavanju širenja koronavirusa te da moramo biti odgovorni", piše u priopćenju zadarskog stožera.

Foto: Instagram

Organizatori Adria Toura stavljeni su na velike muke jer je posjećenost turnira posljednjih dana bila velika, finale na glavnom terenu novoga teniskog centra čekalo je 5000 ljudi, a epidemiološku situaciju pogoršava činjenica što se Dimitrov posljednjih dana u Dalmaciji družio s jako puno ljudi.

Foto: Instagram

Igrao je u četvrtak trening utakmicu s košarkašima Zadra, gdje su sudjelovali i druga jaka teniska imena, Marin Čilić, Borna Ćorić, Novak Đoković i Alexander Zverev. Đoković je osobito bio blizak Bugarinu u duelima.

Foto: Instagram

Isti dan tenisači su otišli na Forum družiti se s desecima djece i zaigrali tenis na trgu.

Turnir su došli pogledati i premijer Andrej Plenković, izbornica Iva Majoli, košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i suprug Jakov... Epidemiolozi će sasvim sigurno imati pune ruke posla.

Komentara 58

KU
Kuruza
22:26 21.06.2020.

Tko je uopće dozvolio organizaciju eventa s 5000 ljudi ako su i dalje na snazi mjere socijalne distance?

DO
Domumom
22:00 21.06.2020.

Tražili ste gledajte zadar centar korona regiona. Promocija bratstva i regiona.

DO
Domumom
22:27 21.06.2020.

Odluku o održavanju adrija toura je donijela obitelj đokovic. A naši pobornici regiona jedva dočekali. I sad imate što imate. Cijeli grad u gabuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije