Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan slučaj

Zaprepastili se kada su otkrili što se nalazi u lijesu preminule trudnice

lijes
Foto: Thinkstock
19.01.2018.
u 15:45

U južnoafričkom selu Mthayisi jedna je žena preminula u visokom stupnju trudnoće, no ono što se kasnije dogodilo zaprepastilo je sve

Nevjerojatan slučaj zabilježen je u južnoafričkom selu Mthayisi gdje je jedna 33-godišnja trudnica preminula u devetom mjesecu trudnoće.

Nakon smrti, mrtvo tijelo žene čuvano je u mrtvačnici do sahrane koja se trebala održati desetak dana kasnije. No, kada su zaposlenici pogrebne kuće otvorili lijes mrtve žene, imali su što vidjeti.

Između ženinih nogu nalazilo se i mrtvorođeno dijete koje se nakon deset dana samo 'porodilo'.

– Bili smo u tolikom šoku da nismo stigli pogledati spol djeteta. U ovom sam poslu više od 20 godina i nikada u životu nisam čuo niti vidio da se ovako što dogodilo – rekao je vlasnik pogrebnog poduzeća Fundile Makalana.

Majku i mrtvo dijete su potom stavili u jedan veliki lijes te su ih zajedno pokopali prošle subote.

Majka preminule 33-godišnjakinje Mandzala Mdoyi kaže kako je preminula vrlo brzo nakon što je kod kuće ostala bez zraka.

Zdravstveni stručnjaci kažu kako je dijete moglo izaći iz ženine maternice uslijed kontrakcija i opuštanja mišića nakon smrti te razvijanja bakterija koje su taj proces ubrzale.

Pogledajte i galeriju šokantnih fotografija ovog para 's bebom': 'Ovo je odvratno'

lijes
1/30

Komentara 19

Avatar dras32
dras32
17:16 19.01.2018.

Nije to nikakvo cudo vec stanje poznato kao "coffin birth" (rođenje u lijesu, doslovno prevedeno) ili strucni izraz "postmortem fetal extrusion" i nema tu nista misticno vec jednostavno nakon smrti i popustanja misica(mrtvacka ukocenost popusta nakon 48-72 sati) i gomilanjaja plinova kao produkta pocetka raspadanja mrtvog tinela, događa se da plod bude istisnut iz tijela majke, odnosno maternice. Ali lakse je napisati senzacionalisticki klik bajt clanak nego malo.proguglat ako se vec nesto ne zna pa ljudima podastrijeti jednostavne cinjenice.

ZN
Znakovljenagrbu
16:50 19.01.2018.

Karolina Lubina; ti si "ŠTO"? U lijesu je preminulo dijete, čovjek. Dakle, -tko? Jasno? Ako ti nije to jasno, jasno je da si željna senzacije: "..ajmo vidit koliko će ih kliknut kada pročitaju ŠTO se nalazi u lijesu.." Karolina, ŠTO si ti?

SP
sputnik57
19:48 19.01.2018.

A stvarno vi iz večernjeg niste normalni. Ovo je tako pozitivna priča da čovjek dobije veću želju za životom... Jel imate šta u glavi pa da znate tko generacijski sve čita vaše tekstove? Može li išta biti pozitivnog u HR medijima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije