Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVA LJUBAV

U srcu Južne Afrike upoznao sam Hrvaticu, sada uživamo kod nje u Mičevcu

Hennie Marija
City portal
06.09.2017.
u 21:33

Marija je u Južnoafričkoj Republici završila osnovnu, srednju školu i dva fakulteta

Hennie Jooste 2008. godine doselio se u Mičevec zajedno sa suprugom Marijom. Ona je stigla na domaći teren koji je napustila s četiri godine, kada su njezini roditelji otišli u svijet trbuhom za kruhom. Afrikancu Henniju trebalo se prilagoditi na sasvim drukčiji mentalitet ljudi, naučiti jezik i dobiti posao, donosi cityportal.

„Kada me netko pita odakle sam, ja mu odgovaram da sam iz Mičevca. Ako je i dalje znatiželjan i propitkuje, kažem mu da sam pravi Afrikanac. Tek tada mi ne vjeruje jer u tom slučaju očekuje crnca, a ja sam bijele puti kao pravi Turopoljac“, našalio se 42-godišnji Hennie.

Ljubav na prvi pogled dogodila se 1996. godine na Hennijevu terenu, u Južnoafričkoj Republici, 70 km južno od Johannesburga, u gradu Vanderbijlpark. Od tada zaljubljeni Afrikanac najviše voli pjesmu Miše Kovača „Samo jednom ljubav pokuca na vrata“. On je doslovce pokucao na Marijina vrata, nakon čega više ništa nije bilo isto.

„Moji roditelji i ja tražili smo drugu kuću. Majka mi je dala četiri – pet adresa iz novina koje sam trebao obići, kako bismo odabrali onu koja nam najviše odgovara. Pokucao sam tako na jedna vrata, a iza njih je stajala žena mog života. To je bila Marija Radujković, čiji su roditelji iznajmljivali kuću.“

>>Cijeli članak pročitajte ovdje

Komentara 6

DU
Deleted user
13:20 07.09.2017.

Mislim da oni sebe zovu Afrikaneri, nikako ne Afrikanci.

TO
toljaga22
21:45 06.09.2017.

Turopolka? A ha ha, jesi pravu izabral.

DU
Deleted user
17:13 09.09.2017.

Raduković nije domače Turopolsko prezime! To je netko od pravo slavnih ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije