Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na dunavu

Zapovjednik broda kažnjen sa 9000 kuna

nesreća dunav
Davor Javorovic/PIXSELL
17.12.2013.
u 17:12

Istragom je utvrđeno i da zapovjednik broda nije bio alkoholiziran u vrijeme incidenta.

Zapovjednik njemačkog broda Linz, koji je u noći nedjelje na ponedjeljak skrivio nesreću na Dunavu kod Aljmaša, izrečena je kazna od 9.000 kuna.

– Tijekom istrage utvrdili smo njegovu krivnju. Došli smo da zaključka da se previše oslanjao na upotrebu radara koji je ipak samo pomoćno sredstvo za navigaciju. Skrenuo je 10-15 metara sa pravca plovidbe i tada pokupio granje i brodice sa ribičima koje su se tamo nalazile. U to vrijeme magla je bila toliko gusta da nije ništa vidio dalje od pramca broda. U takvim uvjetima plovidbe jedino ispravno bi bilo da je stao, rekao je kapetan Lučke kapetanije Vukovar Ivan Barović.

Istragom je utvrđeno i da zapovjednik broda nije bio alkoholiziran u vrijeme incidenta. U ovome riječnom incidentu ozlijeđene su tri osobe i oštećeno je šest ribarica. Po riječima Barovića svi oni će naknadu štete morati zatražiti putem privatih sudskih tužbi.

>> U pidžami se popeo na brod i urlao: 'Ubili ste ih'

Komentara 1

MA
Machak
21:47 17.12.2013.

Drugim riječima ribiči mogu spavati gdjegod hoće na neosvjetljenim čamcima pa kad netko naleti na njih kriv je taj, a ne oni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije