Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE JEDINI

Zaposlio se s lažnom diplomom u petrinjskoj gradskoj upravi

diploma
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
16.05.2018.
u 12:34

Na taj je način krivotvorenu svjedodžbu uporabio kao pravu, sve do rujna 2017. godine kada mu je prekinut radni odnos

Policija je zbog krivotvorenja isprave kazneno prijavila 42-godišnjeg Petrinjca koji se 2010. godine s lažnom svjedodžbom zaposlio u petrinjskoj gradskoj upravi.

Kako je utvrđeno, muškarac je, na neutvrđeni način, pribavio krivotvorenu svjedodžbu o završenoj srednjoj školi sa zagrebačkog područja, na osnovu koje se u listopadu 2010. godine zaposlio u petrinjskoj gradskoj službi. Na taj je način krivotvorenu svjedodžbu uporabio kao pravu, sve do rujna 2017. godine kada mu je prekinut radni odnos.

Čini se da je ta 2010. godina, kada je gradom upravljao pokojni HDZ-ov gradonačelnik Željko Nenadić, bila dobra prilika za osobe s lažnim svjedodžbama jer je sisačka policija prije nekoliko mjeseci kazneno prijavila i 43-godišnjaka koji se u veljači 2010. godine, s krivotvorenom diplomom o završenom stručnom studiju jednog zagrebačkog fakulteta, zaposlio u petrinjskoj gradskoj upravi. I on je bez posla ostao u rujnu 2017. godine.

Ključne riječi

Komentara 4

CJ
car_je_gol
13:38 16.05.2018.

Obzirom na "zahtjevnost" administrativnih poslova u gradskim i općinskim upravama, očito je da za takve poslove nije potrebna ni srednja škola, a kamo li viša ili fakultet te stoga treba na natječajima ubuduće izbjegavati školu kao uvjet (osim osnovne), a u natječaje koji bi imali karakter licitacije napisati slijedeće: Traži se zaposlenik/zaposlenica za posao u općini, početna plaća je 4000 kuna, tko ponudi da bi radio za manje - dobija posao. To bi Vam išlo na jedno 2800-3000. Država uštedila, a ljudi se zaposlili...

RI
rightside
16:23 16.05.2018.

a ime nesmijete objavit samo tako ili vam je ona banicek zabranila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije