Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zaposlenici HEP Opskrbe pomogli u čišćenju teško dostupne obale otoka Murtera

Zaposlenici HEP Opskrbe pomogli u čišćenju teško dostupne obale otoka Murtera
Foto: Promo
1/3
31.05.2019.
u 13:19

Lokacija je odabrana jer se radi se o teško dostupnom mjestu i stoga je, za razliku od većine uvala i obale na otoku, ova obalna crta dosta onečišćena otpadom nanesenim morem i valovima.

Društveno odgovorno poslovanje dio je organizacijske kulture HEP Opskrbe te pozitivan i koristan način uključivanja u zajednicu. Pet godina zaredom zaposlenici HEP Opskrbe i kupci ZelEna uređivali su okoliš i sadili stabla oko HEP-ovih hidroelektrana Ozalj, Kraljevac, Čakovec, Zakučac i Vinodol s ciljem povećanja svijesti o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem žive i djeluju. Akcija „100 zelenih stabala" rezultirala je znatno većim brojem posađenih stabala od planiranog pa je HEP Opskrba ove godine pokrenula novu akciju „Naša ZelEn priča“. U suradnji s udrugom Argonauta koja se bavi zaštitom prirode i okoliša te promicanjem održivog razvoja prvenstveno na otoku Murteru, murterskom kraju i Kornatskom otočju, zaposlenici HEP Opskrbe organizirali su čišćenje teško dostupnog sjevernog dijela obalnog područja otoka Murter.

Foto: Arena Hospitality Group

„Zaposlenici HEP Opskrbe inicirali su ovu pozitivnu volontersku priču u koju su se aktivno uključili i Općina Murter-Kornati te udruga Argonauta. Iznimno nam je drago da sudjelovanjem u ovakvim zelenim akcijama sami stvaramo zajednicu u kojoj želimo živjeti. Na tom konceptu nastao je i naš proizvod ZelEn - električna energija iz obnovljivih izvora. ZelEn je prepoznalo više od sto vodećih hrvatskih tvrtki koje njeguju iste vrijednosti, društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj. Posebno smo ponosni što se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u Fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Iz Fonda ZelEn do sada je realizirano devet projekata u vrijednosti gotovo 2,4 milijuna kuna, a u tijeku je i javni poziv za dodjelu novih sredstava u iznosu od novih milijun kuna. Svojim primjerom šaljemo poruku i drugim organizacijama da se uključe u slične projekte kojima povećavamo svijest o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i djelujemo.“ istaknula je direktorica marketinga HEP Opskrbe, Nada Podnar.

Foto: Arena Hospitality Group

Uz zaposlenike HEP Opskrbe, akciji čišćenja obale od uvale Jersane do uvale Jamina, pomogli su i djelatnici Murtele, komunalnog poduzeća Općine Murter- Kornati te EVS volonteri.

Lokacija je odabrana jer se radi se o teško dostupnom mjestu i stoga je, za razliku od većine uvala i obale na otoku, ova obalna crta dosta onečišćena otpadom nanesenim morem i valovima.

 „Provedbom ove akcije i volonterskim angažmanom zaposlenika HEP Opskrbe pridonosi se osvještavanju lokalnog stanovništva i posjetitelja otoka Murtera o problemu onečišćenja mora i obale, nužnosti pravilnog odlaganja otpada kao i o važnosti smanjenja korištenja plastične i općenito, jednokratne ambalaže. Potičemo volonterski angažman tvrtki jer doprinosi povećanju vrijednosti volonterskog rada u lokalnoj zajednici. Vjerujemo da će pozitivan primjer HEP Opskrbe potaknuti i druge velike organizacije u Hrvatskoj na volontiranje i aktivno sudjelovanje u zajednici.“ izjavila je Ivana Marin, voditeljica programa za zaštitu prirodne baštine i okoliša pri udruzi Argonauta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije