Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan Ugovor

Započinje postupak preseljenja Vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružička

Ugovor
Foto: Branimir Bradarić
1/3
04.03.2024.
u 14:18

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako se radi o objektu koji je u vlasništvu Grada Vukovara kao i da Veleučilište Lavoslav Ružička nju dobiva na korištenje na neodređeno vrijeme

Potpisivanjem ugovora o upravljanju zgradom i simboličnom predajom ključeva danas je započet postupak preseljenja Vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružička u novoobnovljenu zgradu Radničkog doma u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje. Riječ je o zgradi koja je izgrađena 30-ih godina prošlog stoljeća i koju je do Domovinskog rata koristila tvrtka Borovo. Poslije Domovinskog rata u njoj je bilo sjedište HZMO-a, HZZ-a, sindikata, političkih stranaka, udruga… Jedno vrijeme tamo je bilo smješteno i Splitsko veleučilište kao i Tehnička škola Nikola Tesla.

- S preseljenjem krećemo uskoro, a već sada možemo reći kako će Veleučilište Lavoslav Ružička imati najbolji studentski standard ne samo u Hrvatskoj nego i regiji. S ovom novom zgradom započinje novo doba i novo vrijeme za Vukovarsko veleučilište. Novi prostor nudi sve što je potrebno da ima jedna visoko školska obrazovna ustanova – rekao je dekan Veleučilišta Željko Sudarić.

Tako će u nekadašnjem Radničkom domu student i zaposleni moći koristiti niz ureda i učiona, dvije laboratorije, kongresnu dvoranu sa gotovo 400 mjesta, zdravstveni simulacijski centa, Centar za cjeloživotno obrazovanje, Centar za razvoj karijera, fitnes dvoranu…

VEZANI ČLANCI:

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako se radi o objektu koji je u vlasništvu Grada Vukovara kao i da Veleučilište Lavoslav Ružička nju dobiva na korištenje na neodređeno vrijeme.  

- Veleučilište je danas, svečanim potpisivanjem Ugovora i primitkom ključeva nove zgrade, dobilo prostore koji su opremljeni po najvišim standardima za najkvalitetnije obrazovanje budućih studenata. Novi iskorak za veleučilište i studente, ali i za gradsku četvrt Borovo naselje koja novoobnovljenim „Radničkim domom“ dobiva novi izgled, ali i sadržaje. Tu su i indirektni efekti poput skoka cijena najmova i kvadrata stambenih objekata, ugostiteljske ponude i brojni drugi – rekao je Penava.

Projekt “Rekonstrukcija zgrade 'Radnički dom' u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta 'Lavoslav Ružička' Vukovar” i opremanje vrijedni su 9,6 milijuna eura.

GALERIJA Pogled iz zraka na vodotoranj osvijetljen ljubičasto povodom Svjetskog dana prijevremeno rođene djece

Ugovor
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije