Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARSKI GRADONAČELNIK

Ivan Penava: Rast plaća je neodrživ i populistički

Zagreb: Ivan Penava "Barikadama zaštitite hrvatske granice, a ne sebe i Banske dvore!"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
28.02.2024.
u 14:16

Sve to sada dovodi do toga da ravnatelji u školama ne žele više biti ravnatelji, kaže Penava

Na današnjoj sjednici gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je i odluku Vlade RH o dizanju plaća državnim službenicima. Prema riječima Penave radi se o predizbornoj kupovini glasova od strane Andreja Plenkovića i HDZ-a koje nije održivo i koje će na naplatu doći poslije parlamentarnih izbora.

– Najgore u svemu tome je što je to neodrživo i što se radi populistički. Predsjednik Vlade Andrej Plenković kroz te svoje odluke pokazuje nerazumijevanje problematike. On je gaseći požar za požarom išao na maksimalno podizanje minimalnih plaća jer da to nije napravio imao bi ljude na ulicama. Krenuo je i u rapidno podizanje plaća bez da je razumio što radi – rekao je Penava.

VEZANI ČLANCI: 

Pojasnio je kako je sada sa dizanjem plaća napravio to da su razlike između najviših i najnižih plaća male tako da je sada u tome prostoru stvorena velika gužva. Dodaje kako je sve to onima koji su stručni, profesionalni i dobro rade svoj posao takvo stanje neprihvatljivo.  

– Sve to sada dovodi do toga da ravnatelji u školama ne žele više biti ravnatelji. Oni za svoj rad, pri čemu vode kolektiv sa stotinjak zaposlenih i par stotina učenika i imaju ogromnu odgovornost, dobivaju plaću od 1.500 eura dok osoba koja završi fakultet i dođe raditi u školu ima plaću od 1.200 -1.300 eura. Ako je pri tome savjetnik mentor onda mu je plaća kao i ravnateljeva, ili i viša, pri čemu ma osjetno manju odgovornost – ukazuje Penava.  Podsjeća i na rast BDP-a ali i veliki porast cijena roba i usluga te da će radi svega morati doći do zaduženja. Kaže kako su i kamate više pa je i samim tim zaduživanje skuplje.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
23:15 28.02.2024.

Penava se razumi u ekonomiju ka mara u krivi xura..c.Ajde da je to rekao Ćipe e on...to je nešto drugo.vi na njemu vidite da je to sama pamet,mudrost,znanje.Triba bi ga AP uzeti za nekog ministra šteta da se takav mozak ne koristi.Bože sačuvao da domovinskih pokret.E svašta...

DU
Deleted user
18:11 28.02.2024.

Penava koji ima kineziološki fakultet, govori Plenkoviću, iza kojega stoje svi financijski stručnjaci u vladi na čelu s dr.sc. Primorcem, da ne razumije što radi. Zbilja ću se svega naslušati.

Avatar film
film
16:19 28.02.2024.

bilo bi neodrživo da ste vi na vlasti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije