Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka je duga 227 kilometara

U spomen na žrtve genocida u Srebrenici: Počeo ultramaraton Vukovar - Srebrenica

Foto: Branimir Bradarić
1/2
06.07.2023.
u 14:56

Ultramaraton se organizira u spomen na žrtve genocida u Srebrenici, žrtve Vukovara kao i na sve nevino stradale tijekom ratova od 1990. do 1995. godine u BiH i Hrvatskoj, rekao je voditelj utrke Ekrem Bećirović.

S mjesta masovne grobnice na Ovčari danas je skupina od četiri ultramaratonca, Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Mirsad Softić, započela je XII. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica. U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba ultramaraton se organizira povodom obilježavanja 28. obljetnice genocida u Srebrenici. Ultramaratonci će put dug 227 kilometara proći u pet etapa, a cilj je 10. srpnja u Potočarima. Na dionicama se ultramaratoncima pridružuju i drugi trkači koji na taj način odaju počast stradalima.

Govoreći o ovogodišnjem ultramaratonu voditelj utrke Ekrem Bećirović rekao je kako se ultramaraton organizira u spomen na žrtve genocida u Srebrenici, žrtve Vukovara kao i na sve nevino stradale tijekom ratova od 1990. do 1995. godine u BiH i Hrvatskoj. Istakao je kako im je namjera i na ovaj način podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

-Povezivanjem ta dva grada stradalnika želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih. Naša je poruka da se to ne zaboravi i nikada više ikome ponovi – istaknuo je voditelj XII. Ultramaratona Vukovar-Srebrenica Ekrem Bećirović.

POVEZANI ČLANCI:

Među ultramaratoncima koji su danas krenuli na utrku dugu 227 kilometara je i Boban Pantović iz Beograda koji treći put sudjeluje na ovome ultramaratonu. Govoreći o svojim dojmovima rekao je kako je prvi put kada je došao na Ovčaru i u Potočare osjetio da je njegova misija ukazivati i voditi računa da se ta stradanja ne zaborave jer ovakva tragedija koja se dogodila toliko je velika i nikog normalnog ne može ostaviti ravnodušnim.

-Takve zločine mogu učiniti samo ljudi koji su dopustili da u sebi ne razviju ljubav jer tko god ima bar malo ljubavi neće dopustiti da ga zlo ovlada. Jako je bitno i velika je obveza svih političara da vode računa o poštivanju zakona. Dugo pamtim i teško mi je gledati neke ljude koji su tih godina dopustili da se zločini dogode, a danas slobodno šetaju, uživaju i nisu odgovarali – rekao je Pantović.

>> VDEO Pogledajte kako teku radovi na najdužem ovješenom mostu u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije