Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na jesen službeno otvorenje

Uskoro završetak radova na izgradnji spomen područja Minsko polje kod Lovasa

Foto: Općina Lovas
1/3
03.07.2023.
u 14:57

Tijekom ljeta, radovi na uređenju i izgradnji spomen područja minskog polja, biti će završeni. U tijeku su završni radovi uređenja okoliša, asfaltiranja, postavljanja informativnih ploča i ispisivanje imena. Službeno otvorenje očekuje se u listopadu ove godine.

Iz Općine Lovas, nedaleko od Vukovara, najavljuju skori završetak radova na spomen području minskog polja. Lovas je poznat kao naselje u Hrvatskoj koje je iznimno stradalo tijekom agresije na Hrvatsku. O tome govori i podatak da je iz općine Lovas 87 mještana položilo svoje živote od toga ih je 85 iz Lovasa, a dvoje iz Opatovca.

Još 3 osobe vode se kao nestale. Tijekom agresije na Hrvatsku iz mjesta Lovas ubijeno je ili poginulo 5,5% Hrvata koji su živjeli 1991. godine u selu. Iako su u Lovasu zabilježeni brojni zločini, ubojstva, silovanja i slično posebno strašan zločin dogodio se 18. listopada 1991. godine. Toga dana je skupina od 51 lovaskog Hrvata prisilno odvedena na čišćenje minskog polja. U tom okrutnom zločinu ubijen je 21 Lovaščanin, a 14 ih je ranjeno.

-Tijekom ljeta, radovi na uređenju i izgradnji spomen područja minskog polja, biti će završeni. U tijeku su završni radovi uređenja okoliša, asfaltiranja, postavljanja informativnih ploča i ispisivanje imena. Službeno otvorenje očekuje se u listopadu ove godine čime će naši branitelji i civilne žrtve dobiti dostojanstveno obilježje, u znak sjećanja i zahvalnosti. Svima nama, križ već sada svijetli "na spomen i opomenu" – stoji u objavi Općine Lovas.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Dalić: 'Smeta ako kažem da sam vjernik. Smeta ako kažem hvala braniteljima. Smeta zato što mislim svojom glavom'

 

Komentara 2

ZO
Zoran
20:52 03.07.2023.

Još jedna spomenička renta više

JA
Jania
15:32 03.07.2023.

Nedostaje podatak koliko je zločinaca osuđeno na kazne doživotnog zatvora. Siguran sam da su svi privedeni pravdi zahvaljujući osječkom DORH-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije