Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT GABBY PETITO

'Zapaliti nakon čitanja': Sin ubio djevojku, majka mu pisala da će donijeti lopatu i vreće za tijelo

Gabby Petito's Disappearance: Her Body Found In Wyoming
Foto: TNS/ABACA/PIXSELL
1/6
26.05.2023.
u 09:04

Pismo je bilo predmet saslušanja u srijedu na kojem su roditelji djevojke tvrdili da je relevantno za njihovu tužbu protiv Brianovih roditelja i bivšeg odvjetnika za emocionalnu patnju.

'Zapaliti nakon čitanja', pisalo je na omotnici pisma koje je pronađeno u ruksaku Briana Laundrieja nakon što su njegovi posmrtni ostaci pronađeni u listopadu 2021. godine. Brian je prije dvije godine ubio svoju zaručnicu Gabby Petito nakon čega je dignuo ruku na sebe. CNN je došao u posjed pisma koje je Roberta Laundrie napisala svojem sinu prije kobnog putovanja. U njemu piše kako će mu pomoći da se 'riješi tijela' te da će mu 'ispeći tortu s turpijom' kako bi mu pomogla u zatvoru.

- Želim da zapamtiš da ću te uvijek voljeti i znam da ćeš ti voljeti mene. Ti si moj dječak. Ništa me ne može natjerati da te prestanem voljeti, ništa nas neće niti može razdvojiti. Bez obzira na to što radimo, kamo idemo ili što govorimo - uvijek ćemo se voljeti - napisala je Roberta u pismo te dodala: 'Ako si u zatvoru, ispeći ću tortu s turpijom u njoj. Ako se trebate riješiti tijela, doći ću s lopatom i vrećom za smeće'.

Roberta je rekla da je pismo napisano prije putovanja njezina sina s Petitom, a jedan od njezinih odvjetnika objavio je izjavu u kojoj stoji da pismo 'ni na koji način nije povezano s Gabby'. U pismo je i citat iz Biblije:'Ništa nas ne može rastaviti; ni mržnja, ni glad, ni beskućništvo, ni prijetnje, čak ni grijeh, ni zamislivo, ni nezamislivo ne može stati između nas'.

Cijelo pismo objavljeno je dvije godine nakon što je mladi par krenuo na putovanje koje su detaljno opisivali na društvenim mrežama. Brian se vratio kući bez Gabby te je nestao nekoliko tjedana kasnije. Ostaci djevojke pronađeni su u šumi Bridger-Teton u Wyomingu u rujnu 2021. godine, a kao uzrok smrti utvrđeno je davljenje rukama. Prije nego si je oduzeo život, Brian je u bilježnici napisao kako je odgovoran za njenu smrt. 

Pismo je bilo predmet saslušanja u srijedu na kojem su roditelji djevojke tvrdili da je relevantno za njihovu tužbu protiv Brianovih roditelja i bivšeg odvjetnika za emocionalnu patnju. Obitelj Petito tvrdi da su Laundrieni roditelji i njihov odvjetnik znali da je Petito ubijena i da su znali lokaciju njenog tijela kada su 14. rujna 2021. izdali izjavu o potrazi za Petito.

Odvjetnik obitelji Petito, Patrick Reilly, tvrdio da je pismo važno u njihovoj tužbi protiv obitelji Laundrie. - Kao što svi znamo, u pismu se spominje donošenje lopate i pokapanje tijela - rekao je dodajući: 'Usput, to su kaznena djela za koja je Roberta Laundrie rekla da će ih počiniti'.

Sud još nije donio odluku hoće li prihvatiti pismo kao dokaz.

Roberta Laundrie je u izjavi poslanoj preko odvjetnika Stevena Bertolina rekla kako je pismo napisano prije kobnog putovanja te je potaknula ljude da ga pročitaju u cijelosti. - Stvarno sam voljela svog sina i jednostavno sam mu htjela poručiti koliko mi je značio i koliko sam ga voljela - stoji u izjavi. Dodala je kako je sigurna da ljudi stalno koriste fraze kako bi izrazili svojim voljenima 'dubinu svoje ljubavi'.  - Iako sam odabrala riječi za koje sam mislila da će utjecati na Briana s obzirom na naš odnos, pismo ni na koji način nije bilo povezano s Gabby, rekla je i pozvala sve da u cijelosti pročitaju pismo i da shvate 'da pismo sadrži i druge izraze osim onih koje je Pat Reilly istaknuo zbog senzacionalizma i kako bi podupro svoju tezu'.

- Pismo je bez datuma i dok je Roberta Laundrie sugerirala da je napisano prije nego što su Brian Laundrie i Gabby Petito otišli na put, razuman je zaključak da je napisano nakon što je Gabby Petito ubijena, te je dokaz da su obitelj Laundrie i odvjetnik Bertolino bili svjesni smrti Gabby Petito kada je sporna izjava objavljena 14. rujna 2021. - odgovorila je obitelj Petito.

VIDEO Velika međunarodna policijska akcija: Otkriveno udruženje povezano s kriminalitetom droge

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije