Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANKA OPAČIĆ:

'Zamislite što bi radili djeci posvojenoj u istospolnim zajednicama'

milanka opačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.12.2013.
u 19:39

Ministrica je potvrdila da će životno partnerstvo zapravo biti brak, samo se neće tako zvati

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u intervjuu za RTL Danas potvrdila je kako će se Zakon o životnom partnerstvu uskoro naći u saborskoj proceduri.

– Zakon je i pisan s udrugama koje okupljaju gej populaciju. Radili smo to zajedno s njima. Jedino na što neće imati pravo jest naziv. Eto, to se neće zvati brak, zvat će se životno partnerstvo, ali imat će sve elemente braka – poručila je Opačić.

Iako istospolni parovi neće moći posvajati djecu, bit će im dopušteno da budu skrbnici. Opačić je rekla kako posvajanja nema jer se boji što bi "ekipa koja je dovela do ovog referenduma" radila djeci posvojenoj u istospolnim zajednicama.

– Nije uopće riječ o tome da bi oni bili lošiji roditelji – objasnila je Opačić, koja je potvrdila da će životno partnerstvo zapravo biti brak, samo se neće tako zvati.

Opačić je rekla i da ne vidi opasnost ove inicijative za politički položaj SDP-a na nekim idućim izborima.

Komentara 102

Avatar MaliHrvat
MaliHrvat
20:10 02.12.2013.

neće biti ministrice vi nemate nikakvo životno iskustvo vi ne znate ništa vas je račan s faksa ugurao u sabor a sad ste stigli u vladu . vi ste bezvrijedna osoba kad se uzme društvena problematika i traženje riješenja .nja . . inače ovo izjavljujete jer ne znate podnjeti sportski poraz

DU
Deleted user
20:10 02.12.2013.

sada je pjesma drugačija nego steplanirali ... ali ide toga još ... tik-tak, tik-tak, još malo i pa-pa

DJ
djure1
20:07 02.12.2013.

"Iako istospolni parovi neće moći posvajati djece, bit će im dopušteno da budu skrbnici." A čim prođe ovaj zakon trazit će posvajanje pod izlikom zasto moze onako a ne moze ovako-vrištat če sve udruge da je to diskriminacija.. ovo jeje dozvola za posvajanje djece "na mala vrata"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije