Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bacio priznanja
Povratak na članak

'Žalosno je da više odličja imaju pjevači i dužnosnici nego pravi ratnici'

Arnautović se pobunio kad je na pogrebu vukovarske braniteljice Vijolete Antolić vidio prazan jastuk namijenjen odličjima – nije imala nijedno

Komentari 132

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:25 08.08.2014.

Nikada nismo bili podjeljenija nacija nego danas....mi koji smo pznati po nacionalnom naboju dovedeni smo do neprepoznatljivosti zbog političkih igara ...

VL
Avatar unfeeling
unfeeling
21:30 08.08.2014.

gdje ste sad dežurni pljuvači branitelja?

VL
BO
Bogodol
21:38 08.08.2014.

Čovjek se želi eksponirati i zna što danas pali, on je trebao sebe preispitati ima li on više odličja od pokojne Violete, no danas si faca ako gaziš po Hrvatskim svetinjama, pljuješ i bljuješ odmah te mediji prihvaćaju. Uključio sam se u obranu Hrvatske prije nego što je rat krenuo, imao sam tzv. "špegeljovu ili HDZ pušku iako nisam bio član niti jedne stranke, nisam ni danas, mnogi koji su se poslije mene uključili ili su se uključili kad je bilo očito da se TZV SFRJ raspala imaju danas mirovine i ja i meni slični koji radimo moramo zaraditi za plaću sebi i lažnim PTSP-iovcima za mirovinu no ne može me ništa razočarati u Hrvatsku Državu i kad je sadašnja garnitura na vlasti na svim razinama za mene je Hrvatska Država svetinja i ako bi trebalo ići sutra ponovo za nju ratovat ja bi išao večeras tako da mi je muka od raznih lešinara no to je život, mnogi iskoriste i sprovode kad netko umre nekom dobro dođe da se najede kako neće profitirat i u životu onaj kome je to cilj, a svesrdnu pomoć ima od UDBE koja je još dosta jaka i radi na razbijanju Hrvatskog korpusa na svim poljima, momak koji je bacio odličja nek se stidi i neka vrati mirovinu koju sigurno prima, tada bi bio faca.

VL
NI
niks100
21:40 08.08.2014.

Branitelj je u pravu.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
07:28 09.08.2014.

Sto su to "Branitelji" u zadnjih 20 godina ucinili za Hrvatsku? Koliko ja vidim, poslije Oluje se samo galamilo, drukalo za HDZ i sisala hrvatska sisa.

VL
Avatar kudaidudivljesvinje
kudaidudivljesvinje
21:59 08.08.2014.

Dragi moj branitelju ratni veteranu sve ovo što se događa sad ali pogotovo u godinama odmah iza rata uz loš odnos prema braniteljima svih vlasti među najvećim krivcima veliki dio odgovornosti snose najveće braniteljske udruge.Ljudi koji su vodili te udruge samo su gledali svoj uski interes.Zbog takvih pok.Vijoleta nema nijedno odličje a udruge su te koje su predlagale odličja ona vjerojatno njima nije bila podobna kao npr Dečak,Kačinari........Oni su bili i najveći protivnici objave registra a smatram da je baš objava donijela dio mira za branitelje.Samo jedan primjer iz svoje okoline.Moj bliski peijatelj je kao pripadnik 4.Gardijske Brigade u akciji Zima94 teško ranjen jer je riskirajući izvan neprijateljske vatre izvlačio također teško ranjenoga suborca na obroncima Dinare i Livanjskoga polja.Danas se nosi sa poslijedicama teškoga ranjavanja bio je zapovjednik voda imao je tad 23 godine.Za svoje ranjavanje na prvoj crti pod oosebno teškim okolnostima nikada nije dobio odličje naravno jer nije član nijedne udruge.Zato odliičja koja su trebala biti dodjeljena ranjenima nose Matić,Kotromanović,Dečak,Rojs,Zagorac .........vjerojatno niz njih koji sad to skrivaju od javnosti jer ih je možda sram ili možda nije.Zato dragi moji branitelji nemojte se ubijati jer svakom političaru nije stalo dovas već samo vašim obiteljima i suborcima.Zato vam želim samo zdravlja i vama i vašim obiteljima i hvala za sve što ste napravili za Hrvatsku državu.

VL
Avatar pretorijanac
pretorijanac
22:02 08.08.2014.

Što je radila personalna služba 5. gardijske brigade SOKOLOVI čija je ona pripadnica bila ?? Zašto to nije odradila? Josiću, Višnja i vukovarska ekipo ,pitanje i za vas...zašto Viky nije dobila odličje preko SOKOLOVA??

VL
DI
didašokac
00:05 09.08.2014.

Rat je dobiven, a, sada treba nešto što neki nisu naučili, živit za ovu zemlju, vrijeme umiranja je prošlo. Puno njih uopće ne priča o ratu, treba se okrenuti opet životu. Obitelji i poslu. Takvima kapa do poda.

VL
SW
swic
21:51 08.08.2014.

Bitno je da ima Sanader i Petrac , pljuc !!

VL
DU
Deleted user
21:39 08.08.2014.

Evo izgleda da obicni branitelji polako shvataju da su ginuli za odabranu elitu koja se bogatila preko njihovih ledja i dobijali odlikovanja samo tako dok su njima dijelili komad papira Spomenice Domovinskog rata.......

VL
DU
Deleted user
09:14 09.08.2014.

Nije ni čudno kada je najveći broj odlikovanja imao, pravomoćno osuđeni kriminalac Zagorec, zatom Sanader a niti Mesić nije puno dalje samo kada bi se malo zagreblo ispod površine.

VL
PS
Privatni sektor
08:29 09.08.2014.

Odlicja 20 godina poslije rata...kome je to vise vazno...da li moze s odlicjima otici u ducan i kupiti sto mu je potrebno? Stalno spominjete Gotovinu...jeste sjedili na usima kada je rekao da je rat stvar proslosti i da se trebaa okrenuti buducnosti?

VL
CR
crocro
22:29 08.08.2014.

Za poseban doprinos Hrvatskoj kulturi odličja bi trebali dobiti i Edo Maaaaaaaaaaaajka i glumac Hadžihafizbegović. Oni su puno učinili za Hrvatsku kulturu pa ne bi bilo čudno da dobiju odličja. Barem istog ranga kao i branitelji s prve crte obrane RH.

VL
Avatar Piktor-
Piktor-
21:51 08.08.2014.

'Žalosno je da više odličja imaju pjevači i dužnosnici nego pravi ratnici' - A tek znanstevenici :-(

VL
Avatar pf
pf
10:30 09.08.2014.

Tuđman i HDZ su preko estrade prali lovu. Thompson je bi plaćen hadezeovom, opranom lovom da ne pjeva.

VL
ZA
zagorec51
08:21 09.08.2014.

Bolna istina !!

VL
Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
21:45 08.08.2014.

Je žalosno je, ali je i žalosno da Todorić ima višestruko više novaca nego svi branitelji zajedno i ima još hrpa žalosnih stvari kod nas, ali nemaš se kome žaliti.

VL
Avatar žič
žič
07:44 09.08.2014.

istina.......

VL
TU
turko
10:18 09.08.2014.

hdz svojom politikom razdora želi dobiti izbore

VL
DC
dubravko.crnjak
21:55 08.08.2014.

Dvaput ste napisali Vijoleta. Zaboga, zar ni ime ne možete napisati kako spada? Što se tiče odličja, vrlo je očito da u ovoj državi caruju drugačije vrijednosti od onih za koje su se borili branitelji: pljačka, laž, prijevare, bogaćenje na račun naroda....Žao mi je svih onih koji su dali svoj život, nekako mi se čini da su ga dali uzalud. Na žalost svih nas...

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.