Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bacio priznanja

'Žalosno je da više odličja imaju pjevači i dužnosnici nego pravi ratnici'

Enver Arnautović
Foto: Branimir Bradarić
08.08.2014.
u 21:17

Arnautović se pobunio kad je na pogrebu vukovarske braniteljice Vijolete Antolić vidio prazan jastuk namijenjen odličjima – nije imala nijedno

Vukovarski branitelj Enver Arnautović, koji se u obranu grada uključio sa 16 godina, prije nekoliko dana pobacao je većinu odličja koja je dobio za zasluge u Domovinskom ratu.

– Do toga dana ta odličja su za mene značila veoma mnogo. Međutim, kada sam otišao na pogreb vukovarske braniteljice Vijolete Antolić i vidio prazan jastuk namijenjen odličjima, odlučio sam odbaciti svoja odličja jer ih ne zaslužujem. Žalosno je, ali više odličja imaju pjevači, sportaši i strani dužnosnici nego ratnici – rekao je Arnautović.

Dodaje da su zbog podjele odličja podobnima ona potpuno obezvrijeđena.

– Vijoleta, koja je sve vrijeme rata provela na prvoj crti bojišta i kasnije završila u logoru, imala je samo Spomenicu Domovinskog rata koju imaju svi i plaketu 5. gardijske brigade na čijoj pločici nije ugravirano ni njeno ime.

Zato Zagorec i Sanader, koji nisu vidjeli bojišnice, imaju odličja više nego Gotovina ili Markač.

>>Predsjednik Josipović promaknuo i pohvalio 100 pripadnika OS RH

>>Ministar Matić uručio odlikovanja 11 istaknutih hrvatskih branitelja

Komentara 132

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:25 08.08.2014.

Nikada nismo bili podjeljenija nacija nego danas....mi koji smo pznati po nacionalnom naboju dovedeni smo do neprepoznatljivosti zbog političkih igara ...

Avatar unfeeling
unfeeling
21:30 08.08.2014.

gdje ste sad dežurni pljuvači branitelja?

BO
Bogodol
21:38 08.08.2014.

Čovjek se želi eksponirati i zna što danas pali, on je trebao sebe preispitati ima li on više odličja od pokojne Violete, no danas si faca ako gaziš po Hrvatskim svetinjama, pljuješ i bljuješ odmah te mediji prihvaćaju. Uključio sam se u obranu Hrvatske prije nego što je rat krenuo, imao sam tzv. "špegeljovu ili HDZ pušku iako nisam bio član niti jedne stranke, nisam ni danas, mnogi koji su se poslije mene uključili ili su se uključili kad je bilo očito da se TZV SFRJ raspala imaju danas mirovine i ja i meni slični koji radimo moramo zaraditi za plaću sebi i lažnim PTSP-iovcima za mirovinu no ne može me ništa razočarati u Hrvatsku Državu i kad je sadašnja garnitura na vlasti na svim razinama za mene je Hrvatska Država svetinja i ako bi trebalo ići sutra ponovo za nju ratovat ja bi išao večeras tako da mi je muka od raznih lešinara no to je život, mnogi iskoriste i sprovode kad netko umre nekom dobro dođe da se najede kako neće profitirat i u životu onaj kome je to cilj, a svesrdnu pomoć ima od UDBE koja je još dosta jaka i radi na razbijanju Hrvatskog korpusa na svim poljima, momak koji je bacio odličja nek se stidi i neka vrati mirovinu koju sigurno prima, tada bi bio faca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije