Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

U posebnom fondu EU za sirijske izbjeglice bit će milijarda eura

Europska unija
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
26.09.2015.
u 00:15

Ukupno će Komisija u tom uzajamnom fondu sada imati 500 milijuna eura, a od država članica EU očekuje da pridonesu isti toliki iznos kako bi fond imao barem milijardu eura za pomaganje sirijskim izbjeglicama

Europska komisija sljedećeg će tjedna predložiti izdvajanje dodatnih 300 milijuna eura iz europskog proračuna za 2015. kako bi se pojačao Regionalni uzajamni fond osnovan za pomoć sirijskim izbjeglicama i zemljama uokolo Sirije koje su ih primile.

Ukupno će Komisija u tom uzajamnom fondu sada imati 500 milijuna eura, a od država članica EU očekuje da pridonesu isti toliki iznos kako bi fond imao barem milijardu eura za pomaganje sirijskim izbjeglicama.

Taj je fond važan jer se smatra jednim od načina da se sirijske izbjeglice zadrže u Siriji i okolici umjesto da kreću na neizvjestan put prema Europskoj uniji.

>>Milanović: Ova mjera je smiješna, mi ćemo na to odgovoriti

>>Bude li deficit i veći od 3% BDP-a, Hrvatska prolazi bez sankcija EU?

Komentara 4

BE
berija
00:59 26.09.2015.

U redu. Nemam ništa protiv, dapače. Nego, znači li to da sve ostale možemo vraćati s granice ako nemaju uredne dokumente? Putovnicu, vizu, dovoljno novca za boravak u Hrvstskoj? Pa da ponovo počnemo glumiti uređenu državu?

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
07:33 26.09.2015.

A gdje je lova za psihijatrijsko liječenje Zorana Milanovića koji je jedna od ključnih karika ove migrantske krize?

PS
Psycho33
09:30 26.09.2015.

Mediji jedini i doslovno zovu izbjeglice da dodju..pokazuju im slike kako se "humanitarci" brinu o njima usput i pise kako granice ne bi smjele biti problem.. Mediji su krivi za ovo sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije