Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pupovac:

'U zakon se uvode elementi ratne retorike što je loše za međudržavne odnose'

Milorad Pupovac
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
28.09.2017.
u 14:06

Zapitao se koliko će takav zakon koštati, koliki će biti trošak za državu i koji je 'racio' toga troška

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac prokomentirao je članak novog Zakona o braniteljima, u kojem stoji da su agresiju na Hrvatsku izvršile Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne jedinice iz BiH s pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, ocijenivši da se u zakon uvode elementi ratne retorike što je loše za međudržavne odnose tih zemalja.

"U zakon se uvode elementi ratne retorike. To je loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije. Ne smijemo stvarati pretpostavke za nove sukobe niti produbljivati stare", istaknuo je Pupovac u četvrtak u Saboru.

Zapitao se koliko će takav zakon koštati, koliki će biti trošak za državu i koji je 'racio' toga troška. Upitao je kakav će biti odnos između braniteljske populacije, članova šire obitelji i ostalih građana Hrvatske.

"Kad dobijemo odgovore na ta pitanja moći ćemo donijeti konačan sud. Dotad, iskazujemo svoju rezervu i neslaganje s određenim odredbama. Imamo pravo postavljati ta pitanja, neće nam nitko začepiti usta", rekao je.

Osvrćući se na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, Pupovac je kazao da se u hrvatski zakon Vučić ne treba miješati.

"No ako se radi o međudržavnim odnosima ili historijskim temama, a ovo jeste jedna od historijskih tema, onda može izraziti svoje mišljenje, ali miješati se ne može. Ako to ugrožava nastavak dijaloga, a ugrožava, onda iskazati neku vrst zabrinutosti može svatko", ustvrdio je.

Vučić je ranije rekao da prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju, a Srbija bi zbog toga mogla donijeti još 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. "To je za nas neprihvatljivo. Volio bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele, ja se stavljam u njihovu poziciju i razumijem što ih muči, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti", kazao je Vučić u srijedu.

Komentara 54

SA
Shariel Aron
14:14 28.09.2017.

Ovaj je prevršio svaku mjeru.On je predstavnik velike Srbije u RH i nešto treba poduzeti sa tom krvopijom hrvatskog naroda.

PA
PARKEX
14:21 28.09.2017.

Miomirisna ptico; koliko nas koštaju bljuvotine Vaše inačice Srbobrana čitaj novosti. Tu ste jako tankočutni; naime demokratsko pravo svakog građanina da izrazi svoje nezadovoljstvo ( paljenjem tiskovine, nije ni za rit obrisat ) Vi bi ste u najboljoj maniri komunističkog aparatčnika zabranili ili možda nešto gore. Na kraju molim Vas odgovor gdje su kosti doktora Štretera ( otetog od strane četnika i to domaćih a ne uvezenih iz Srbije ), obzirom da ste Slavku Degoriciji obečali da će te ishoditi njegovo oslobađanje tj. spašavanje. Kakvu ste to Vi imali u to doba komunikaciju sa četničkim koljačima. Molim odgovor.

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
14:25 28.09.2017.

Očekujem da će naši antifašisti stati na stranu pupija, jedni i drugi mrze lijepu našu. Drugovi branite svog strateškog partnera u borbi za bratstvo i jedinstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije