Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dušan Silni'

'Zakleti srpski vojnici': Crnogorska policija provjerava prijetnje fantomske organizacije

Crnogorska policija
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS/PIXSELL
05.06.2019.
u 07:03

U video poruci, koja je dostavljena na adrese pojedinih medija u Crnoj Gori i Srbiji, navodi se da su u organizaciji "Dušan Silni" okupljeni "borci protiv nepravde" i "zakleti srpski vojnici, istrebitelji laži i izdajnika"

Crnogorska policija u utorak je objavila da provjerava video poruku organizacije koja se predstavlja kao "Dušan Silni" na kojoj su tri maskirana muškarca sa snajperskom puškom i križem u pozadini, a pored njih stoji poruka na komadu papira u kojoj piše kako su se okupili da "kazne one koji zatiru srpstvo".

"Policijski službenici će analizirati snimak i izvršiti potrebne provjere iz svoje nadležnosti", priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

U video poruci, koja je dostavljena na adrese pojedinih medija u Crnoj Gori i Srbiji, navodi se da su u organizaciji "Dušan Silni" okupljeni "borci protiv nepravde" i "zakleti srpski vojnici, istrebitelji laži i izdajnika".

"Mi smo ʼDušan Silniʼ. Naš cilj je sloboda. Zlotvori nas pljačkaju, hapse, progone, uzimaju nam kruh... Zlikovci maltretiraju naše obitelji. Sude našim vođama. Ubijaju nas. Zato je naša misija pravedna i sveta. ʼDušan Silniʼ će obraniti svoj narod i svetinje. Tirani, stižemo", piše u poruci u video snimci.

U poruci se nalazi i citat crnogorskog pjesnika i vladara iz 18. stoljeća Petra Petrovića Njegoša "Zlo činiti, od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvog".  

Pojedini crnogorski mediji objavili su da je snimak upućen i na e-mail adrese crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića.

Iz kabineta dvojice čelnika crnogorske vlasti priopćeno je da nisu dobili sporni snimak i da se Đukanović i Marković osjećaju sigurno "u svakom kutku Crne Gore".

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Le-Freak
Le-Freak
07:36 05.06.2019.

... mozda je Vlada, mozda Masoni mozda Marsovci... samo Srbe za takve stvari ne smijes spomenuti. Njima je rezervirana uloga zrtve. ....Koga god napadali, kome gid prijetili koga ubijali pljackali ili silovali... kako to, kako to?

RE
Rex
08:27 05.06.2019.

Hahaha......jel to Dušan Nasilni

DU
Deleted user
07:44 05.06.2019.

Valjda su i oni tako "silni" kao i Dušan jer ako nisu neka idu doma ženu čuvati i drva cijepati da ne bi susjed/komšija morao....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije