Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON BREXITA

Zajednička izjava šefova EU: Unija 27 zemalja članica će se nastaviti

brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
24.06.2016.
u 12:25

U izjavi su pozvali britansku vladu da “što je prije moguće” aktivira članak 50. Lisabonskog ugovora, kojim se pokreće procedura pregovaranja o izlasku

Unija 27 zemalja članica će se nastaviti - poručili su u zajedničkoj izjavi predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i premijer Nizozemske, trenutne zemlje predsjedavateljice Vijećem EU-a, Mark Rutte

U izjavi su pozvali britansku vladu da “što je prije moguće” aktivira članak 50. Lisabonskog ugovora, kojim se pokreće procedura pregovaranja o izlasku. Pobjednici britanskog referenduma ne žele žuriti s aktiviranjem tog članka, jer u tom slučaju počinje teći rok od dvije godine tijekom kojih se mora ispregovarati način izlaska, a u tim pregovorima vodeću riječ ipak ima ostatak EU-a a ne Velika Britanija. No, u zajedničkoj izjavi lidera EU jasno se ističe da članak 50. treba aktivirati što prije i da EU sastavljena od 27 članica planira nastaviti dalje, bez obzira na izlazak Velike Britanije. 

- Dok taj proces pregovora ne završi, Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje članicom Europske unije, sa svim pravima i obvezama koje iz toga proizlaze. Prema ugovorima koje je Velika Britanija ratificirala, zakoni EU nastavljaju se primijenjivati u potpunosti na i unutar Ujedinjenog Kraljevstva sve dok više ne bude zemlja članica - poručuje se u izjavi.

>> Velika Britanija izlazi iz EU! Funta pala najviše u 30 godina, euro najviše od uvođenja. Cameron daje ostavku, Merkel i Holland sazivaju hitne sastanke

>> Evo što je Nigel Farage za Večernji bio najavio da će se dogoditi ako Britanci izglasaju izlazak iz EU

>> Tko su glasači Brexita: 'EU je Velika Njemačka – ne želimo više biti dio toga'

Komentara 5

MA
Malenkost
13:14 24.06.2016.

EU konacno dobila ono sto je trebala davnih dana dobiti. Jean-Claude Juncker ce se opiti. Pogledaj njegove poteze s vecim promilima na videoima na Internetu. EU ja se radujem. Nadam se da ce i drugi ovaj primjer sljediti.

DU
Deleted user
14:15 24.06.2016.

Treba čestitat demokratski svjesnom britanskom narodu, što je svoju sudbinu sam odlučio, unatoč strašnim prijetnjama i pritiscima zionista koji vladaju svijetom, trilateralnih komisija, Bilderberg grupa, iluminata, templara, malteškin vitezova, svjetske masonerije, rosenkreutzera, Hillary Clinton, vojne i farmaceutske mafije, Rothschilda, Montsanta, multinacionalnih kompanija, Rockfellera, Angele Merkel i svih ostalih satanskih sljedbenika i slugu.

DU
Deleted user
18:42 24.06.2016.

27 je sada idealno djeljivo s 3.. 9 u prvoj ligi, 9 u sredini i 9 "slepera", gdje smo i mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije