Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahvalili predsjednici
Povratak na članak

Po prvi put na Pantovčaku članovi Počasnog Bleiburškog voda

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je i ovoga puta pozvala na dostojanstveno komemoriranje žrtava

Komentari 39

DU
Deleted user
13:18 12.05.2016.

I onda će doći neki drugi koji će to ukinuti. Nema Hrvatima ništa sveto što bi vječno poštivali i što ne bi mogli u blato srušiti. E moj hrvatski narode tko te prokleo da si sam sebi najveći neprijatelj?

VL
FJ
fjdanm
14:41 12.05.2016.

Bleiburg se nikad ne smije zaboraviti.

VL
GA
Gastarbeiter2
20:43 12.05.2016.

Predsjednica je (jako blago) rečeno u najmanju ruku zbunjena. Prije dva dana "poslanica" danas ovaj susret a šta će sutra biti to vjerovatno danas još i ne zna. Nekad pomislim da pored emocionalne inteligencije koju bez ikakve dvojbe ne posjeduje ima i problem elementarnog kapaciteta za obavljanje funkcije. Uopće ne možeš da prepoznas nekakav smišljeno pravac djelovanja. Danas je danas, sutra je sutra itd. Ulazi voda na sve strane u ovaj naš jadni brod.

VL
ZW
zweistein
13:25 12.05.2016.

smrtnost "antivašista" nakon ovoga u silnom porastu.

VL
ST
Stefan1954
16:31 12.05.2016.

Mr.sc.vaso ti si najveci provokator i bez malo pameti u glavi ako je imas

VL
Avatar comparator
comparator
16:52 12.05.2016.

Jučer sam prvi puta vidio emisiju koja dostojno s pijetetom prikazuje patnje žrtava komunističkog primitivizma divljaštva i režima . Najviše me je pogodio podatak da su žrtve bili mladići do dvadeset i jednu godinu starosti jer su na posmrtnim ostacima ustanovljeni dob i spol. Znao sam od bliske osobe za te podatke ali i ta osoba je patila od strašnih mora što je bio svjedok tih zbivanja pa u neku ruku i žrtva jer je kažnjen od partije za neposluh . Sudbina mu je bila zapečaćena jer nije mogao napredovati . Samo bih se osvrnuo na ove teške teme s željom kako na sva zbivanja treba gledati s svih strana umjesto jednosmjernog jer su posljedice jednako bolne bez obzira na stranu a cijela nacija može biti osakaćena ovako kao naša jer je ostala bez svoje mladosti koja obično nosi napredak . Pokoj im vječni i slava im te laka zemlja !

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
13:33 12.05.2016.

Bleiburg je mjesto na kojem se treba obiljezavati "Mjesto najveceg posrnuca Hrvatskog naroda" , mjesto koje treba biti primjer onog sto se dogadja kad se pogresne odluke donose i kad se losa politika vodi. Mjesto koje ce nas uvjek upozoravati da moramo biti mudri, pametni, slozni i da vise nikada ne donosimo nepromisljene i lose odluke.

VL
SE
seis
14:50 12.05.2016.

Lijepa zahvalnica: Glagol zahvaliti (svrš.) ili zahvaljivati (nesvrš.) ima pozitivno značenje i označuje da se nekomu na nečemu zahvaljujemo. Stoga je pravilno reći: Zahvaljujem na vašoj ponudi. U hrvatskome jeziku povratni glagol zahvaliti se ima negativno značenje (ljubazno ne pristatitati na što, ljubazno odbiti, ne prihvatiti) i ne treba ga upotrebljavati kada želimo izraziti zahvalnost. Upotrijebimo li u rečenici iz prvog primjera glagol zahvaliti se, ona će glasiti ovako: Zahvaljujem se na vašoj ponudi. Time smo zapravo odbili nečiju ponudu. Zahvaljujem na vašem prijedlogu. (značenje = prihvaćam prijedlog) Zahvaljujem se na vašem prijedlogu. (značenje = ne prihvaćam prijedlog) Zahvaljujemo vam što ste nas pozvali. (značenje = prihvaćamo poziv i rado ćemo doći) Zahvaljujemo vam se što ste nas pozvali. (značenje = ljubazno odbijamo poziv)

VL
DU
Deleted user
13:54 12.05.2016.

Gdje je ranije objavljena vijest da je predsjednica uoči komemoracije u Jasenovcu pozvala SAAB i predstavnike židovske, srpske i romske manjine? Zna se za pismo koje je uputila Pupovcu kad joj se požalio, ali nije zamijećen ni poziv ni ovakav izvještaj o prijemu na Pantovčaku.

VL
DU
Deleted user
14:20 12.05.2016.

Zločin je zločin i tu ne smije biti nikakvih podjela, ali svima onima koji u svojim komentarima izjednačavaju Jasenovac i Bleiburg pa i Hudu jamu poručujem da neke razlike ipak ima, a tu razliku predstavljaju same žrtve. Kako bi im to pokušao objasniti citirat ću jedan komentar iz 2014. godine: Senad Kotromanjić - ''Ja znam da je moj djeda Husein Kotromanjić, koji je bio u bosanskoj SS diviziji zvanoj Handžar Divizija, pričao da ga je neki Slovenac spasio da ne bih zavrsio kao streljan od partizana, kad su se povlacili ostaci Hrvatske i Bosanske vojske kroz Sloveniju. On mi je rekao da je vise od stotinu bosanskih vojnika iz Divizije zavrsilo u nekoj Hudoj jami, ja sam mislio da je to on dao naziv nekoj jami sve dok nisam saznao i pogledao da je to mjesto i rudnik u Sloveniji''. Ne sjećam se da su žrtve Jasenovca pripadale ikakvoj diviziji, a Bleiburg i Huda jama koliko god su posljedica službene posljeratne politike (jer su predstavljali opasnost komunistima za uspostavu i kasniju provedbu svoje vlasti) toliko su i posljedica onoga što su većina žrtava Bleiburga i ostalih posljeratnih stratišta direktno doprinjeli Jasenovcu i ostalim zločinima tijekom 4 godine rata.

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:07 12.05.2016.

Bravo!

VL
GA
Gastarbeiter2
14:08 12.05.2016.

Jadna nam majka kada nas se saveznici pojačani sa Nijemcima konačno dohvate i objasne nam neke stvari.

VL
DO
domicic
14:34 12.05.2016.

"Sucu Manfredu Dausteru nije bilo jasno kako je, unatoč tome, Vukušić 1991. pušten iz zatvora Stammheim i vratio se u Hrvatsku. Ismijao je Vukušićevu tvrdnju da je oslobođen zaslugom Franje Tuđmana koji se zauzeo za njega. Ali, dok su okolnosti Vukušićevog dolaska u Hrvatsku još nerasvjetljene, utvrđen je svaki detalj njegovog sudjelovanja u egzekuciji Tatara. U presudi Pokrajinskog suda u Karlsruheu temeljito je opisana Vukušićeva uloga, premda je on negirao umiješanost. Najviše ga je teretio sam ubojica Damir Šišnjak i to u iskazu policiji. Na sudskoj raspravi se Šišnjak, koji je priznao ubojstvo, predomislio i tvrdio da Vukušić nije s tim imao veze, ali je sudac istinitom ocijenio njegovu prvu verziju."

VL
LE
LeonardS
14:01 12.05.2016.

Predsjednica pokazuje dosljednost u dvosmislenosti iako joj dajem podršku što je primila ove ljude

VL
DR
De Rossi
14:17 12.05.2016.

Opet će se plavojka morat koprcat pred kamerama kad joj Uncle Sam zvizne dvije odgojne... ali možda ona to radi namjerno, možda voli kad ju se kažnjava...

VL
SS
sokac sa drave
13:54 12.05.2016.

Dali je ono na slici pored Linde koke Vice Vukojevic?.Pa sto on tu radi dobro je poznato da je on za vrijeme Juge bio direktor najvece hrvatske gradjevinske firme.Direktor nije mogao biti onaj sto simpatizira Blajburg,nego odani titu vjeran udbas.

VL
DU
Deleted user
14:00 12.05.2016.

Kada prosječni američki povjesničar, ili novinar, ili političar, ili..., priča o 2 svj. ratu, priču počne sa Hitlerovim usponom i napadima po slobodne zemlje, pomoći koju je SAD pružao Europi i SSSR-u, pa prijeđe na bombardiranje Pear Harbora, potom krene na povlačenje sa Filipina i sličnih otoka, potom počinje spominjati pomoć Australiji, protunapade širom tihopacifičkih otoka, spomene sjevernu Afriku, invaziju na Italiju, južnu Francusku, dan D i iskrcavanje u Normandiji, poraz fašističke Njemačke, završetak borbi na prilazima Japanu, dvije atomske bombe i nevinih par sto tisuća japanskih civila za koje kažu da su bile, nažalost, ratna nužda i tek posljedica... I to je to. Sličnu priču ispričali bi i Francuzi, Engleži, Danci, Belgijanci, Norvežani... A kada hrvatski povjesničar, ili novinar, ili političar, ili ...prosječni tzv domoljub, počne pričati o WWII, priča počinje sa upadom Nijemaca koji nije bio okupacija nego naše nacionalno oslobođenje, spomene se partizanski otpor otprilike kao da su ga činili pridošlice sa Marsa, i već u trećoj rečenici se završi na Bleiburgu i Križnom putu. I to je to. Cijeli drugi svjetski rat, to je ta bleiburška epizoda, na kojima su stradali ljudi za čije stradanje kao nema nikakvog objašnjenja ili opravdanja, nakon čega kreće ovakav cirkus kao što je ovaj sa ovim bleiburškim vodom u kojem KGK toliko voli sudjelovati, kao i usvemu što ima veze sa ustašijom. Sigurno je da neće posjetiti, niti poslati svog izaslanika na Sutjesku ili Neretvu, mjesta na kojima je izginulo Hrvata partizana više nego u cijelom Domovinskom ratu hrvatskih vojnika. Ma, sramite se!

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
13:28 12.05.2016.

Smrt fašizmu - sloboda narodu, to je sve što Kitarovički treba odgovoriti...

VL
ŽA
žalosnababanarikača
14:01 12.05.2016.

Pozvala je Ustaški tjelesni zdrug za zaustavljanje podjela u društvu.

VL
MA
macor
13:29 12.05.2016.

Tu nedostaje Seselj. Ima i cet.nika na Bleiburgu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.