Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

Zahvala za primanje uz osnivanje instituta EU u Puli

'POKBIH...MOSTAR...EUROPSKA UNIJA ZASTAVE...SNIMIO BRACO SELIMOVIC'
'BRACO SELIMOVIC'
13.11.2012.
u 07:50

Bilo bi korisno da naša zemlja daruje članicama ili Europskoj komisiji jednu zgradu u Puli gdje bi se mogao osnovati europski institut za praćenje i razvitak odnosa među članicama, predlaže danski poduzetnik hrvatskog porijekla

Umirovljeni danski poduzetnik hrvatskog porijekla iz okolice Požege Kruno Kaić, koji je počasni predstavnik Hrvatske gospodarske komore u toj zemlji, inicira zanimljive aktivnosti prije ulaska naše zemlje u Europsku uniju, a o njima je obavijestio naš državni vrh, parlamentarne političke stranke te nadležna ministarstva i druge institucije. 

– Svim članicama EU i Europskoj komisiji trebalo bi uputiti čestitke za predstojeće blagdane, a uz datum ulaska Hrvatske u uniju na Brijunima upriličiti višednevni skup čelnika svih zemalja kada bi se oni kroz prigodan program upoznali s poviješću i kulturom zemlje domaćina i to prikazivanjem filma povijesne tematike, možda izvedbom opere "Ero s onoga svijeta", nastupom ansambla Lado itd. – ističe nam Kruno Kaić. Tada bi im se obratio predsjednik RH te predstavnik Europske komisije. Kaić nadalje predlaže izradu posebnih zlatnika s tekstom zahvale narodu svake zemlje članice EU koji bi im se uručili na ovoj svečanosti.

– Bilo bi korisno da naša zemlja daruje članicama ili Komisiji jednu zgradu u Puli gdje bi se mogao osnovati europski institut za praćenje i razvitak odnosa među članicama te pogleda u budućnost Unije – zaključuje Kaić koji smatra da bi ovakvi potezi imali veliki odjek kako unutar EU tako i u svijetu, a cilj je da se iskoristi pozitivna energija radi gospodarskog i svekolikog razvoja Lijepe Naše.

>>Požeško-slavonski lovci proslavili blagdan svog zaštitnika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije