Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natjecanje u rimu

Zagrebački gimnazijalac Viktor Mršić zlatni na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
20.05.2019.
u 09:09

S Viktorovom zlatnom medaljom, Hrvatska je ukupno osvojila 10 medalja u 12 godina sudjelovanja, što je svrstava među najuspješnije države na tom velikom međunarodnom događaju

Učenik zagrebačke gimnazije Lucijana Vranjanina Viktor Mršić, pod mentorstvom Ivane Bogović, osvojio je zlatnu medalju na 27. međunarodnoj filozofskoj olimpijadi koja je od 16. do 19. svibnja održana u Rimu. 

Na Olimpijadi je sudjelovalo pedeset zemalja, a kao i svake godine, organizirana je pod pokroviteljstvom FISP-a  (Federation Internationale des Ssocietes de Philosophi) i UNESCO-a. 

Uz Viktora Mršića na Olimpijadi je sudjelovala i Tara Jović iz Klasične gimnazije u Zagrebu te nastavnica Ivana Bogović i voditelj Hrvatske delegacije na IPO-u Bruno Ćurko sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. 

Hrvatska na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi sudjeluje od 2007. U dvanaest godine sudjelovanja osvojili smo po dvije srebrene i brončane medalje, četiri medalje časti (4. mjesto) i jednu počasnu medalju (5. mjesto). S Viktorovom zlatnom medaljom, Hrvatska je ukupno osvojila 10 medalja u 12 godina sudjelovanja, što je svrstava među najuspješnije države na tom velikom međunarodnom događaju.  

Uz Viktora Mršića, zlatnu medalju je dobila i Ksenija Korotenko iz Rusije, izvijestila je u ponedjeljak Udruga Mala filozofija.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije