Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto je bio nestao?

Nekad najbogatiji zagorski poduzetnik Božidar Gorup vratio se u Hrvatsku!

Božidar Gorup
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/13
17.11.2017.
u 10:49

Po njega je, prema neslužbenim informacijama, došao njegov brat Damir, a trenutačno PU krapinsko-zagorska s njim obavlja razgovore nakon čega bi i službeno trebao biti maknut s nacionalne evidencije nestalih osoba.

Božidar Gorup jučer se vratio u Hrvatsku iz inozemstva gdje je bio od početka 2015. godine.

Po njega je, prema neslužbenim informacijama, došao njegov brat Damir, a trenutačno PU krapinsko-zagorska s njim obavlja razgovore nakon čega bi i službeno trebao biti maknut s nacionalne evidencije nestalih osoba.

Podsjećamo, zagorski poduzetnik široj javnosti bio je uglavnom nepoznat sve do veljače 2015. godine kada je u gotovo svim domaćim medijima kao bomba odjeknula vijest o njegovu nestanku.

Božidar Gorup
1/8

Nagađalo se tada svašta: da se ubio, da ga je otela mafija, a neki su ga čak optuživali da je pobjegao s ljubavnicom. Već nakon nekoliko dana ispostavilo se da nijedna od spomenutih verzija nije točna – Božidar Gorup snimljen je 25. siječnja na beogradskom aerodromu Nikola Tesla kako s torbom na ramenu kupuje avionsku kartu i ukrcava se na let za drugi kontinent, što je tada potvrdila i naša policija. Kamo je Gorup letio te gdje se nalazi, nije se znalo.

Neki njegovi poznanici i poslovni partneri tvrdili su da se zaputio u Južnu Ameriku, drugi pak da je otišao u Moskvu, ali pokazalo se da su u krivu. – Božo je iz Beograda odletio u Katar, točnije u Dohu. Tamo se nije dugo zadržao, samo je presjeo na avion za glavni grad Filipina Manilu, gdje je sigurno sletio. Od tada nije zabilježeno da je napuštao Filipine – rekao je tada Božidarov brat Damir.

Prije nego je nestao, opterećen dugovima i kreditima, Božidar Gorup počeo se hrvati s predstečajnim nagodbama i gašenjem tvrtki pa je neke, poput Eko purice i Gorup grupe stočarstvo i ugasio. U kakve je financijske teškoće zapao – a spominje se da je dužan oko dvije milijarde kuna – počelo se glasno govoriti tek kada je 50-godišnji Zagorac nestao.

Božidar Gorup
1/16

 

Komentara 36

IL
ilijan
11:25 17.11.2017.

Garant je donio lovu da vrati dugove pa dobro nam došao!

TR
tratincica68
11:06 17.11.2017.

potrosit pare.sitija se da za koji misec ovdje može zdipit par milijuna i zadržat ih uz zatvor guljenja kumpira na misec dana.zato

SM
Smečernji
12:57 17.11.2017.

CROmenadžer godine; inače, kada se vratio prvo je poljubio zastavu i pustio suzu, meku, iskrenu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije